Topstukken uit HCO te zien in de binnenstad

HCO_logo tnHet Historisch Centrum Overijssel (HCO) uit de Van Wevelinkhovenstraat en Museum de Fundatie tonen van 5 juli tot en met 13 september 2014 in de Grote Kerk belangrijke geschriften uit de 15e eeuw, de gouden eeuw van Zwolle.

In de expositie Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle zijn een aantal prachtige Sarijs-handschriften te zien: middeleeuwse teksten, rijkelijk ‘verlucht’ met miniaturen door schilders die verbonden waren aan het Zwolse Fraterhuis. Daarnaast onder meer het oudste stadsrecht van Zwolle en een privilege tot het slaan van gouden en zilveren munten. Hanzestad Zwolle kreeg laatstgenoemde ca. 1488 van Keizer Frederik III.

Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle maakt onderdeel uit van de reeks FUNDATIEfusions, waarbij voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt met Historisch Centrum Overijssel (HCO), de Grote Kerk Zwolle.

De tentoonstelling in Grote Kerk Zwolle is gratis toegankelijk en te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag, 10.30-16.30 uur. Bezoek voor aanvullende informatie zomerinzwolle.nl.

Een  Sarijs-handschrift

Een Sarijs-handschrift

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/01/topstukken-uit-hco-te-zien-in-de-binnenstad/20182/