Tuin Wilhelmina van Sonsbeeck is bijna klaar!

Web ab 6 WilhelminaDe laatste loodjes worden getroffen voor het realiseren van de tuin van Wilhelmina van Sonsbeeck. Hoveniers van een tuinderbedrijf uit Kampen, Outlookgroenprojecten, zijn nog druk bezig met het plaatsen van de stalen constructie van de twee schuurtjes en fietsstalling voor personeel. Volgende week maandag zal de oplevering zijn van de tuin. De hoveniers vermoeden nog tot volgende week woensdag 9 juli bezig te zijn.

De tuin zal er als volgt uitzien:
– Meerdere (beschutte) zitplekken en een ruim terras;
– Poort in een schutting van zelfde materiaal als wanden bergingen;
– Uitzicht over bloemenborder;
– Ruimte voor kweektafel/kweekbakken;
– Pergola om onder door te lopen en beschut te zitten;


– Beplanting die het hele jaar aantrekkelijk is;
– Bollen, bloeiende heesters, vaste planten, rozen op eigen wortel en siergrassen;
– En een bestrating van natuursteen tegels van 40 X 40 cm, die goed rolstoel toegankelijk is.

Foto 1 Tuin Wilhelmina van S

Plattegrond van de tuin.

Ondanks meerdere zitplekjes is er wel overzicht. In de achtertuin wordt het hoogteverschil opgevangen in een haag. De tuin is voor de bewoners door schuifdeuren met bewegingssensoren bereikbaar. De bestrating in de tuin is zodanig geplaatst, dat er een loopcircuit kan worden afgelegd. Het tuinontwerp is gemaakt door Architectenbureau Mien Ruis. Dit samen met de bouwcommissie ‘kleinschalig wonen’ van IJsselheem onder leiding van Annelies van Beem. Een deel van de tuin zal door een deur worden gescheiden. Er is wel privacy, maar de tuin wordt niet opgesloten achter een hoge wand. Daarachter komen namelijk de twee schuurtjes en de fietsstalling voor personeel. Ook zal er nog plaats zijn voor vier auto’s van het personeel om te parkeren.

Web ab 5 Wilhelmina

Eind van de zomer zal 12 september de tuin feestelijk worden geopend. Tevens zal ook worden stil gestaan bij het feit dat het zorghuis al een jaar sinds 5 juni 2013 geopend is. De bewoners zullen dan in het zonnetje worden gezet.

Web ab 4 Wilhelmina

Web ab 3 Wilhelmina

Hoveniers in actie met de stalen constructie voor de schuurtjes.

Web ab 2 Wilhelmina

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/01/tuin-wilhelmina-van-sonsbeeck-is-bijna-klaar/20169/