Zwolle start onderzoek behoeften mantelzorgers

mantelzorgDe gemeente Zwolle onderzoekt de behoeftes van mantelzorgers om inzicht krijgen in hun vragen en op welke wijze zij ontlast worden. Per 1 januari 2015 wordt € 500.000, – aan het gemeentefonds toegevoegd en de mantelzorger krijgt een bedrag van € 200, – per jaar.

Zwolle voert gesprekken met Steunpunt Mantelzorg en de Mantelzorgadviesraad over de ondersteuning, maar hoort ook graag de behoefte van individuele mantelzorgers. In Nederland zijn ongeveer 3,5 miljoen mensen mantelzorger. En 71 procent onder de 65 jaar verricht ook betaald werk. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mantelzorgers zich dan ook zwaar belast voelt.

Daarnaast heeft één op de tien jongeren een extra zorgtaak voor iemand in het gezin. Deze jongeren, zorgen voor een ouder of een ander gezinslid met een handicap, een chronische ziekte of een lichamelijke of psychische aandoening.Meer informatie via www.mantelzorgzwolle.nl.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/03/zwolle-start-onderzoek-behoeften-mantelzorgers/20202/