Studenten ArtEZ exposeren eindexamenstukken

popArtEZ_zps6af2568cDe komende dagen, tot en met 6 juli, presenteren tachtig studenten van de Art Academy van ArtEZ eindexamenwerk aan de buitenwereld. Het is het moment om kennis te maken met het nieuwe talent in beeldende kunst en design. Wethouder Jan Brink opende twee juli de tentoonstelling. Tevens werden de nominaties voor de academieprijs van Hogeschool ArtEZ bekend gemaakt.

In Zwolle is in het Academiegebouw op de Rhijnvis Feithlaan het werk te zien van studenten Illustration Design, Animation Design, Comic Design, Graphic Design, Interieurarchitectuur en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

“Met deze expositie geven we onze kunstenaars aan de wereld. Met aan het publiek de boodschap: hier zijn ze, en aan de studenten: zet ‘m op”, zegt Nelleke Hendriks van hogeschool ArtEZ in Zwolle.

kunstwerk1ArtEZ_zps507a9608

Eindexpositie van Karin Blaauwijkel, Comic Design. Bron: ArtEZ 2014

Eindexpositie van Mirjam Laater, Illustration Design. Bron: ArtEZ 2014

Eindexpositie van Mirjam Laater, Illustration Design. Bron: ArtEZ 2014

Tot en met zondag is van tachtig afstudeerders van art- en designopleidingen het eindexamenwerk te zien in de school aan de Rhijvis Feithlaan tijdens de ArtEZ Finals 2014. Van animatie en film tot fotografie, strips en ruimtelijk werk. Daarmee geven ze ook hun visitekaartje af naar het toekomstig werkveld. “Er wordt weleens gezegd dat we opleiden voor werkloosheid, maar de praktijk is juist dat de focus in toenemende mate op ondernemerschap ligt”, zegt Hendriks. In het laatste deel van de studie worden studenten bijvoorbeeld via een Art Business Center begeleid bij het opzetten van een eigen bedrijf. Minstens even belangrijk is de ‘voorkant’, zegt Hendriks. Zij is coördinator van de vooropleiding bij de Art Academy. “Leerlingen die nog op het voortgezet onderwijs zitten bieden we een vooropleiding aan van achttien zaterdagen. Zo kunnen we ze toetsen op hun artistiek talent en dat kan ze helpen een scherpere keuze te maken.

Eindexposities Annemarie Oosterhuis (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) en Robin van Dam (Graphic Design). Bron: ArtEZ 2014

Eindexposities Annemarie Oosterhuis (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) en Robin van Dam (Graphic Design). Bron: ArtEZ 2014

Eindexpositie Mariska Hoppen, Interieurarchitectuur. Bron: ArtEZ 2014

Eindexpositie Mariska Hoppen, Interieurarchitectuur. Bron: ArtEZ 2014

ArtEZ Finals 2014: vrijdag 4 juli van 10.30-20.30 uur, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. De exposities Art & Design zijn vrij toegankelijk. Zie voor uitgebreide informatie en reserveren de ArtEZ-site.

04431a11-0424-44e5-bf89-c3c90c8a4bbf_zps6047d400

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/04/studenten-artez-exposeren-eindexamenstukken/20243/