Loomen op de kleedjesmarkt Zerboltstraat

Rommelmarkt bij Focus op Verbinden Twee rommelmarkten op dezelfde dag in de Diezerpoort bleek iets te veel van het goede. Het publiek wist ’s morgens de kleedjesmarkt bij Focus op verbinden aan de Zerboltstraat wel te vinden maar rond een uur of elf was het vrij rustig. Omdat de kleedjesmarkt langer door zou gaan dan de rommelmarkt van het Leger des Heils aan de Burgemeester Drijbersingel, werden daar nog snel wat flyers naar toe gebracht.

Niet alle bezoekers van de markt hadden echter een flyer nodig om de weg naar Focus te vinden. Drie zussen, die hier op school hadden gezeten, hielden een kleine familiereünie en kwamen even een kijkje nemen. Twee van de dames wonen inmiddels in Groningen en de derde zuster woont in Eindhoven. Na het bezoekje stapten ze opgewekt op de fiets om een tochtje te maken door hun oude wijk.

Ondertussen vermaakten Charlotte, Annemarie en Kiara zich achter hun kleedje met loomen. Dat is een nieuwe rage onder de jeugd. Met loomen kun je van elastiekjes allerlei dingen maken, op een manier die veel op punniken lijkt. Dat het op de markt wat rustiger is, dat deerde de dames dan ook niet. Immers, de gemaakte armbanden vormen de handel. Dus de voorraad te verkopen spulletjes kon in de rustige momenten direct worden aangevuld.

Lotte en Margot van Focus begonnen zich aan het einde van de morgen wel een beetje ongerust te maken over de dreigende wolkenlucht boven Dieze-Oost. Voorzichtig werden de spulletjes naar het afdak voor het gebouw gebracht, want een hoosbui op de handel zou de verkoop geen goed doen. Tussen de bedrijven door had het tweetal nog wel even  tijd om een kleine rondleiding door het gebouw te verzorgen.

In het prachtige en sfeervolle gebouw vinden allerlei activiteiten plaats. Zo start binnenkort een reeks zomeractiviteiten voor kinderen op de woensdagmiddag. Alle kinderen van 4 tot 14 jaar zijn in de zomervakantie welkom. De eerste bijeenkomst is woensdag 9 juli; dan worden er tenten gebouwd en pannenkoeken gebakken.

Lees ook: Kinderzomermiddagen Focus op Verbinden

Rommelmarkt bij Focus op VerbindenRommelmarkt bij Focus op VerbindenRommelmarkt bij Focus op VerbindenRommelmarkt bij Focus op Verbinden

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/06/loomen-op-de-kleedjesmarkt-zerboltstraat/20275/