Moeders bieden buurtkinderen zomers vermaak

Zomeractiviteiten 2014 ugDe zomervakantie is begonnen en dat betekent voor kinderen zes weken lang geen school. Voor veel kinderen is dit een heerlijke tijd van vrijheid en lekker spelen in de buurt. Niet alle kinderen kunnen goed omgaan met zo’n lange tijd van niets doen en vervelen zich.

Drie moeders uit de Indische Buurt hebben het initiatief genomen om deze zomer de kinderen meer te vermaken. Miriam van Oosten, Angela van Oosten en Bianca Schenkel organiseren zelf activiteiten maar hebben ook gekeken wat er in de naastliggende wijken gebeurd. Zo maken ze in juli uitjes naar de Zomermiddagen in Dieze-Oost en de sportweek Sonrise Dieze in Park de Hogenkamp.

“Travers en de wijkvereniging zijn met vakantie en starten pas in augustus weer met Jeugdland. Tot de tijd is er niets voor de kinderen. Een dagje naar een pretpark of een verzorgde vakantie is niet voor iedereen weggelegd. Wij zien dat veel kinderen zich vervelen en proberen ze nu een beetje te vermaken. We hebben allerlei gratis buitenactiviteiten bedacht en hopen dat het aanslaat. Alle kinderen mogen meedoen, alleen voor de allerkleinste (tot en met zes jaar) vragen we begeleiding van een volwassene”, aldus één van de moeders.

Zomeractiviteiten 2014 IB

Donderdag 10 juli van 13:30 tot 15:00 uur trappen de dames af op ’t PEC stekkie met een kinderbingo. Dinsdag 22 juli kunnen kinderen van 13:00 tot 16:00 uur cupcakes versieren aan de Javastraat. Op donderdag 24 juli 2014 is er een talentenjacht/playbackshow in de Indische Buurt.

Voor het optreden krijgen kinderen ’s morgens de gelegenheid om te oefenen op het veldje bij de Vlasakkers. Daarna is er tussen twaalf en één uur een lunch voor de deelnemers en ’s middags is de show op een echt podium bij het voetbalveldje aan de Bankastraat. Ouders en buurtbewoners kunnen van 13:30 tot 16:30 uur komen kijken en er is een jury aanwezig voor de prijsuitreiking!

Maandag 28 juli vanaf 10:30 tot 11:30 is kunnen kinderen fietsen of kinderwagens versieren op het veldje bij de Vlasakkers. Deelnemers krijgen een lunch en daarna is er een route door de wijk. Rond kwart over twee is de prijsuitreiking voor de mooiste versiering. Aan het eind krijgen alle kinderen wat lekkers.

Van 11 t/m 15 augustus is er Jeugdland voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Daarom organiseren wij op 12 en 14 augustus spelletjes voor kinderen van 0 t/m 4 jaar op het voetbalveldje aan de Bankastraat. Elke spelletjesochtend begint om 10:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Kinderen mogen ook zelf speelgoed meenemen!

De activiteiten in de Indische Buurt zijn bij slecht weer in wijkcentrum de Vlasakkers. Voor cupcakes versieren en de talentenjacht moeten kinderen zich vooraf opgeven, dit kan op de kinderbingo. Voor meer informatie kunt u terecht bij Miriam van Oosten (rrteam@live.nl), Angela van Oosten (jan__angela@hotmail.com) of Bianca Schenkel (dolfijnenvrouw@live.nl).

De zomeractiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door: Coop Vechtstraat, Pets & Co Jonkman, Snackbar Moby Dick, Seuters Lederwaren, Bel Motoren, JoJo’s Barbershop, Meesters Wijhe, Jan Schepijs, Snackbar Paradiso, Klokkenmaker Willem van der Wijk, Schoenmakerij Den Heijer, www.blingborduur.nl en Mamaloes Taarten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/06/moeders-bieden-buurtkinderen-zomers-vermaak/20271/