LED-verlichting in straatlantaarns

Zwolle logo gemeente TnIn heel Zwolle worden ongeveer 2000 oranje/gele lampen vervangen voor led-verlichting. Deze verlichting is duurzaam, goedkoper in de energielasten en komt het gevoel van veiligheid op straat ‘s avonds ten goede.

Onder bewoners van Oud-Ittersum is een enquête gehouden welke lamp uit de proefopstelling hen het beste bevalt. Deze uitkomst heeft samen met de beoordeling op techniek geleid tot de keuze van een ledlamp die nu gebruikt wordt.

De komende maanden wordt ook de oranje/gele verlichting in delen van Ittersum, Holtenbroek, Westenholte en Veerallee vervangen.

In een tweede fase worden ook de palen en armaturen die het einde van hun levensduur bereikt hebben vervangen. Hierin wordt meteen de led-verlichting meegenomen. Bij deze ombouwoperatie gaat het stadsbreed om 24.000 armaturen.

De straatverlichting in Diezerpoort wordt voorlopig nog niet vervangen voor led-verlichting. Bij het vervangen wordt gekeken naar de levensduur van de lamp zelf en naar de levensduur van de palen. De wijken die deze periode led-verlichting krijgen gaat het alleen om de lamp die  20 jaar of ouder is. In Dieze zijn de gloeilampen nog te jong om te vervangen, waarschijnlijk duurt het nog wel een jaar  voordat hier nieuwe verlichting komt.

LED_zpsc4ef8817

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/07/led-verlichting-in-straatlantaarns/20287/