Participatieraad Zwolle van start

Zwolle logo gemeente TnIn Zwolle doet iedereen mee. Op woensdag 2 juli vond de eerste vergadering van de Participatieraad Zwolle plaats. In deze vergadering installeerde wethouder Nelleke Vedelaar de leden van de raad. De raad is een onafhankelijk adviseur van de gemeente Zwolle. Thema’s waar de Participatieraad op focust zijn werk en inkomen, zorg, jeugdhulp, welzijn, wonen en leefbaarheid. De Participatieraad bestaat uit 15 leden. Mevrouw Rabia Madarun is voorzitter.

Nieuwe visie
De nieuwe Participatieraad volgt de Wmo-adviesraad, de Integratieraad en de Cliëntenraad SoZaWe op. De aanleiding voor het instellen van één raad is een nieuwe visie op participatie.

In die nieuwe visie behartigt de raad de belangen van alle Zwollenaren, niet de belangen van specifieke doelgroepen. Iedereen moet (kunnen) meedoen, ongeacht een eventuele beperking, afkomst, leeftijd of het inkomen.

Midden in de samenleving
Wethouder Vedelaar sprak tijdens de installatie haar grote waardering uit voor de bereidheid van de leden van de Participatieraad om zich vanuit idealisme en betrokkenheid in te willen zetten voor de Zwolse samenleving. “Het gaat daarbij niet alleen om de adviezen aan het College, het gaat er vooral om midden in de samenleving te staan.”

Voorzitter van de Participatieraad Rabia Madarun zei in haar toespraak zich te realiseren dat er veel verwacht wordt van de raad. “Maar we zijn met vijftien betrokken mensen, met een groot netwerk in de Zwolse samenleving en met deze vijftien mensen én met de inwoners van Zwolle gaan we het samen doen.”

Goed contact met de samenleving
De Participatieraad wil een sterke verbinding met Zwollenaren tot stand brengen om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen. De komende tijd zet de Participatieraad daar sterk op in, waarvoor zij onder andere sociale en nieuwe media wil benutten.

De Participatieraad vergadert in 2014 nog vijf keer: donderdag 21 augustus, maandag 22 september, dinsdag 21 oktober, maandag 24 november en dinsdag 16 december, steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur. De agenda en locatie worden ruim voor de vergadering bekend gemaakt.

Op dit moment is de Participatieraad Zwolle te bereiken via info@participatieraadzwolle.nl.

Voor vragen of aanvullende informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw Rabia Madarun, voorzitter Participatieraad, via 06-24 27 52 67.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/08/participatieraad-zwolle-van-start/20299/