Gewaagde en positief getoonzette start Sonriseweek

SonriseZwolle_zps28b73a50De sportevangelisatieweek Sonrise begint zondag 13 juli en wordt vanuit een aantal kerken georganiseerd in Park de Hogenkamp. In een speciale dienst die om 10:00 uur begint en gehouden wordt in de Kapel aan de Hogenkampsweg stellen de sporters zich voor, presenteren ze hun programma en wordt voor hen gebeden met het oog op hun missie in de wijk.

Het thema voor de startdienst ademt optimisme, geloof en een positieve instelling. Ondanks de nederlaag van Oranje tegen Argentinië in de halve finale staat als thema genoteerd: Meer dan overwinnaars. “Dit thema hebben we bewust gekozen in relatie tot het WK, de Tour en natuurlijk ook vanwege het sport-karakter van deze week”, aldus Henk van Dam, voorganger van de VEG in deze dienst.

Het thema laat zien dat het einde van het WK niet het einde van alles is. En … dit thema onthult het geheim van het volbrengen van je missie als sportteam. Winnen doe je als …..

2013-07-16-32. Sonrise Dieze (25)

Sonrise is binnen onze wijk een niet meer weg te denken fenomeen. Elk jaar wordt deze week georganiseerd in de eerste of tweede week van de schoolvakantie. Vanaf maandag 14 juli is er elke middag van twee tot vier uur een programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, ’s avonds is er een programma voor jongeren vanaf 13 jaar. Voetbal, volleybal en streetdance zijn de vaste onderdelen, daarnaast zijn er ook diverse andere sport- en spelmogelijkheden. In de pauzes speelt het sportteam een dramastukje en vertellen mensen over wat hen beweegt om deze week actief te zijn en wat het geloof voor hen persoonlijk betekent.

Sonrise_4

Bijzonder is dat de Sonrise-activiteiten onderdeel zijn van een totaalaanbod in de wijk, vanuit Youth for Christ en in samenwerking met diverse kerken. Veel van de sporters zijn dan ook niet alleen deze week actief maar gedurende het hele seizoen. Sonrise valt onder de verantwoordelijkheid van de Vrije Evangelische Gemeente (Hogenkampsweg) en de Grote kerk Gemeente (PKN).

De organisatie nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen in Park de Hogenkamp. Meedoen met sporten is niet verplicht, ook ontmoeting met elkaar als wijkbewoners en als kerken in de wijk is een belangrijk onderdeel van deze Sonriseweek. Bijzondere momenten naast de start van aanstaande zondagmorgen zijn de barbecue op donderdag 17 juli vanaf 19.00 uur en een speciale slotdienst op zondag 20 juli om 16.00 uur. Ook deze beide activiteiten worden gehouden in Park de Hogenkamp.

2013-07-16-32. Sonrise Dieze (42)

Sonrise Dieze flyer 2014

Sonrise Dieze flyer 2014

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/10/gewaagde-en-positief-getoonzette-start-sonriseweek/20341/