Beschermengelen gezocht‏ op Michaelsdag!

9324_fullimage_Binnenstad_Michael_(520,390)Op maandag 29 september is het Michaelsdag en Jan Swagerman uit Dieze heeft met deze dag een speciaal plan. “De heilige van Zwolle is Michael. Michael is de strijder tegen onrecht. Die engel staat midden op de markt, voor de Grote of St. Michaelskerk . Gelukkig zijn er nog heel wat meer beschermengelen in de stad: mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners, mensen die in allerlei projecten actief zijn enzovoorts”, aldus de heer Swagerman.

Op Michaelsdag kunnen (aanstaande) beschermengelen hun talenten delen in hun strijd tegen onrecht. Dat wordt dus een happening bij dat beeld waar talenten elkaar kunnen inspireren in hun strijd tegen onrecht…Er is nu al één engel in Zwolle, er moet vervolg komen in de stad, er zijn er vast wel duizenden. Een filmpje van de oproep staat hieronder.

De heer Swagerman was verhalenjager voor de provincie Overijssel en werkte mee aan ‘Jij en Overijssel’, een project van persoonlijke verhalen over het leven in Overijssel.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/11/beschermengelen-gezocht%e2%80%8f-op-michaelsdag/20349/