Hygiëne eettentjes is overal nog groen

5521cd9c-b5a8-4ea7-a394-fd0cea38314e_zps29818ba6Bij restaurant ‘Loetje aan de kade’ in Zwolle is alles in orde, zegt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit: de omgang met voedsel is prima en ook met de hygiëne en ongediertebestrijding is het allemaal oké. Sinds deze week is dat te zien op een kaart met inspectieresultaten van de dienst.

Als een restaurant aan alle eisen voldoet betekent dat een groen stickertje op de landkaart, als er een of meer tekortkomingen zijn wordt de kleur oranje en als er sprake is van een verscherpt toezicht van de dienst is dat te zien aan de rode kleur.

Sinds maandag staan 1600 van de naar schatting 45.000 eetgelegenheden in Nederland op deze kaart. Niemand hoeft zich zorgen te maken in de regio rond Zwolle: iedereen die wordt genoemd heeft een groen stickertje: zo ook De Zwolse Bol, Vito’s Sandwich en Bodrum’s Place.

Inspectie resultaat voor Loetje aan de kade

Inspectie resultaat van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit

Ook het Bakkerijmuseum in Hattem, D’Uutschieter en Lunchroom ’t Trappetje in Kampen en Brasserie de Corner in Dedemsvaart hebben hun zaakjes goed voor elkaar. Toch benoemt de Voedselautoriteit in deze eerste ronde niet alleen de beste jongetjes van de klas: in steden als Amsterdam en Rotterdam kleurt de kaart op veel punten al wat bestraffend met oranje stickertjes. Rood is nog nergens te ontwaren. Er is trouwens ook veel wit, omdat er bij 44 procent van deze eerste selectie eettenten geen recente keuringsgegevens voorhanden zijn.

De dienst zegt begonnen te zijn met de lunchrooms, ‘omdat gebleken is dat ze de keukens over het algemeen op orde hebben’. Binnenkort komen de snackbars, shoarma-, döner- en kebabzaken erbij, daar is dat minder vanzelfsprekend. Dit bovenstaande artikel komt uit de Stentor van 9 juli 2014.

Bron: Loetje aan de kade

Bron: Loetje aan de kade

Na contact te hebben gehad met ‘Loetje aan de kade’ geeft ze aan een goed schoonmaakplan te hebben om dagelijks, wekelijks of maandelijks de keuken of het restaurant grondig te soppen. Er wordt met desinfectiemiddelen gewerkt en daarnaast zoveel mogelijk biologische zepen, die ze kopen van schoonmaakmiddel bedrijven.

Een deel van onze redactie testte een brunch bij 'Loetje aan de kade'

Een deel van onze redactie testte een brunch bij ‘Loetje aan de kade’

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/11/hygiene-eettentjes-is-overal-nog-groen/20363/