Eerste zomermiddag bij Focus op Verbinden

kinderenfocus_zpse9c60cb7Het weer werkt niet echt mee, maar desondanks wordt het toch een leuke zomermiddag voor de kinderen in de buurt. Een aantal deelnemertjes gaan tenten bouwen en pannenkoeken eten.

Buiten, voor de zitkamer, lag een kunstgrasmat onder het afdak. Er hingen slingers en ballonnen. Een paar tafeltjes, stoeltjes en een paar tenten waren opgezet. In een hoekje lagen wat gekleurde en witte klamboes. Eén van de vrijwilligers hielp de kinderen om een klamboe op te hangen.

In de keuken rook het heerlijk. Een vrijwilliger was druk bezig met het bakken van pannenkoeken. De kinderen mochten zo veel pannenkoeken als ze wilden. In de zitkamer zaten een paar ouders van kinderen op een bankje, gezellig met elkaar te praten en wat koffie en thee te drinken.

Zo af en toe luisterden ze naar de belevenissen van hun kinderen, als die terug van buiten naar binnen kwamen. Een jongetje wilde elke week wel komen, behalve de laatste zomermiddag, want dan zou hij naar Jeugdland toe gaan. Hij was wel erg enthousiast met de klamboe bezig.

In de zitkamer stond een tafel met bakjes met verf, penselen en A4 kartonnen. Hierop konden de kinderen later op de middag, bordjes maken om de tent mee te versieren.

Focus Zomermiddag focus 2

Ilse van Dijk vertelde dat voor de zomermiddagen van 23 en 30 juli, waarin met gesloopte spullen zal worden gespeeld, de sponsoring komt van Hebbus Kringloopwinkel.

Focus Zomermiddag 3

Als het zou stoppen met regenen en het gras droog genoeg zou worden, dan kon met tentharingen een tent op het gras worden vastgezet. Helaas bleef het regenen.

A.s. woensdag is er weer een zomermiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Dan worden er ‘watergames’ gedaan. Kinderen kunnen zich aanmelden op focusopverbinden@focuszwolle.nl of tel: 038-4525802. Of kom gezellig langs!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/12/eerste-zomermiddag-bij-focus-op-verbinden/20385/