Moeders blikken terug op een geslaagde kinderbingo

Kinderbingo op 't PEC stekkie TnDrie moeders uit de Indische Buurt nemen het initiatief om de kinderen deze zomer meer te vermaken. Miriam van Oosten, Angela van Oosten en Bianca Schenkel organiseren als eerste zomeractiviteit een kinderenbingo op ’t PEC stekkie en kijken terug op een geslaagde middag.

Volgens Bianca Schenkel was het in één woord een super middag. “De zomeractiviteiten, georganiseerd door een drietal buurtmoeders, zijn donderdagmiddag gestart met een kinderbingo. Tot onze grote verrassing hadden we een kleine zesendertig kinderen, echt top! Ze kwamen zelfs nog uit Stadshagen, nou mooier kan toch niet.”

Het populaire spelletje wordt fanatiek gespeeld, alle kinderen willen wel een prijs winnen. De kleintjes onder de zes jaar worden geholpen door mamma, oma of één van de vrijwilligers.

Kinderbingo op 't PEC stekkie 2014-07-10-06

Per kaart zijn drie prijzen te winnen, twee prijsjes voor één van de rijtjes en een hoofdprijs voor de volle kaart. Een leuke variant op bij deze kinderbingo is dat kinderen moeten gaan staan als ze nog één nummer nodig hebben voor een bingo. GertJan noemt de nummers zo duidelijk mogelijk op en Rudi controleert of de bingo goed is en overhandigt de prijzen.

Kinderbingo op 't PEC stekkie 2014-07-10-15

“Vooral het plezier dat de kids vanmiddag hadden was een geweldige ervaring en dan komt ook nog ijscoman Jan Scheffer even langs om alle kinderen en begeleiders te voorzien van een heerlijk ijsje. Klokkenmaker Willem van der Wijk trakteerde op de ijsjes en Anneke van Moby Dick zorgde voor ranja en een snoepje tussendoor. De prijzen van de bingo zijn door diverse winkels gesponsord en de hoofdprijs was twee keer een tegoedbon van Bling Borduur. We bedanken alle vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van deze topmiddag!” aldus mevrouw Schenkel.

Kinderbingo op 't PEC stekkie 2014-07-10-20

Volgende week gaan de moeders met de kinderen naar Park de Hogenkamp om deel te nemen aan Sonrise. De week daarna zijn er weer twee zomeractiviteiten in de Indische Buurt; cupcakes versieren en een talentenjacht/playbackshow. Hiervoor kun je jezelf opgeven tot zondag 20 juli bij Miriam van Oosten (rrteam@live.nl) of Angela van Oosten (jan__angela@hotmail.com).

Kinderbingo op 't PEC stekkie 2014-07-10-29

Met dank aan Rudi Groen voor de verzorging van het geluid, GertJan Bouwhuis voor de spelleiding, Heralth Mud voor de opbouw, Mariska Mud voor de hulp bij de kinderbingo, John Rossewij voor de foto’s en Helga van den Berg (Jongerenwerker Travers Welzijn) voor het lenen van de tent. Wilt u meer foto’s bekijken, ga dan naar de fotoreportage van de kinderbingo!

De organisatie van de kinderbingo op ’t PEC stekkie bestaat uit Bianca Schenkel, Miriam van Oosten, Angela van Oosten GertJan Bouwhuis en Rudi Groen

De organisatie van de kinderbingo op ’t PEC stekkie bestaat uit Bianca Schenkel, Miriam van Oosten, Angela van Oosten, GertJan Bouwhuis en Rudi Groen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/12/moeders-blikken-terug-op-een-geslaagde-kinderbingo/20395/