Boomwandeling maken met ErUit

ErUit_zps56944f6e(2)ErUit organiseert voor zondag 20 juli een boomwandeling door de Zwolse binnenstad. Binnenkort zullen er ook boomwandelingen gehouden worden in Diezerpoort. Op de planning van ErUit staat een boomwandeling over de Katholieke begraafplaats, die ook in onze buurt staat.

De boomwandeling zal zijn van 13.30 tot 15.30 uur en starten voor de kerk op de Grote Markt. Tijdens deze twee uur durende wandeling maken de deelnemers kennis met onder andere de duurste, dikste en mooiste boom van de stad Zwolle. Er is aandacht voor het vergroten van de soortenkennis en tevens volop ruimte voor interessante wetenswaardigheden en achtergrondverhalen over bomen in de stad.

De wandeling is bedoeld voor volwassenen en geschikt voor zowel beginners als iets gevorderden. Kosten voor deelname zijn 5 euro per persoon. Vooraf aanmelden, is noodzakelijk. Dit kan via de website of door te bellen met 06-245 41 139. Voor meer informatie, mail info@wijzijneruit.nl of kijk op onze pagina met arrangementen.

Boomwandelingen
Met ErUit kunt u door uw eigen woonwijk of een van de vele Zwolse stadsparken boomwandelingen maken en kennis opdoen over bomen. Naast het vergroten van soortenkennis, is er in elke wandeling aandacht voor interessante wetenswaardigheden en achtergrondverhalen over bomen. De boomwandelingen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Elke wandeling heeft een eigen thema en locatie.

De kosten per boomwandeling zijn 5,00 euro per persoon. Voor elke wandeling geldt een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Inschrijving vooraf is verplicht.

Natuurhistorische wandelingen
In hoeverre is de geschiedenis van de stad nog terug te zien in het huidige groen? Tijdens een twee uur durende wandeling, staat ErUit stil bij de vaak nog waarneembare samenhang tussen de Zwolse natuur en cultuur. Hierdoor maakt u op een bijzondere manier kennis met de geschiedenis van uw eigen leef- of werkomgeving. Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, worden besproken aan de hand van de natuur. In de winterperiode ligt de focus daarbij vooral op de symbolische betekenis van de in de stad aangeplante bomen. In andere seizoenen is ook aandacht voor planten en dieren in de stad.

De natuurhistorische wandelingen van ErUit worden vooralsnog aangeboden in de binnenstad, het Engelse Werk en het Westerveldse bos (Aa-landen). Op den duur zal het aanbod worden uitgebreid met wandelingen in de verschillende wijken van Zwolle.

Organisatie ErUit
ErUit wil mensen stimuleren vaker naar buiten te gaan en gebruik te maken en te genieten van alles wat zich daar aanbiedt. Zowel in werksituaties als in de vrije tijd. Alle producten van ErUit worden daarom aangeboden in de buitenlucht. ErUit streeft ernaar om mensen vanuit een breder perspectief naar hun eigen bekende leef- of werkomgeving te laten kijken en ze op die manier nieuwe dingen te laten ontdekken.

ErUit wil mensen aanmoedigen:

– er meer over te leren. Hiervoor biedt ErUit diverse wandelingen en cursussen aan.
– de omgeving als inspiratie te gebruiken voor het oplossen van vraagstukken op het gebied van marketing en communicatie. Dit is het uitgangspunt bij het communicatieadvies van ErUit.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/13/boomwandeling-maken-met-eruit/20377/