Organisatie Fiets & Geniet

602ce786-67e0-41ba-98f7-7988a0de3264_zpsb5cb075c(1)De fietstochten vertrekken wekelijks van steeds verschillende locaties verspreid over de stad: wijkcentra, buurthuizen of een sporthal. Deze liggen zoveel mogelijk aan de randen van Zwolle, zodat de fietstochten zo snel mogelijk het buitengebied van Zwolle in kunnen.

Elke middagtocht begint om 13.15 uur en heeft de lengte van ongeveer 30 km. Na ¾ uur rijden is er een korte pauze ergens in de natuur. B.v. bij een picknicktafel of een bankje of zo maar ergens.

De deelnemers kunnen dan hun eigen hapje en drankje nuttigen. Na een kwartiertje rijden we weer ongeveer ¾ uur en houden dan weer een korte pauze.

Na het laatste stuk komen we weer terug waar we gestart zijn. Daar kan iedereen een kopje koffie krijgen op vertoon van het bonnetje dat hem/haar bij de inschrijving gegeven is. Een 4-tal keren worden de wekelijkse woensdagmiddagtochten vervangen door een dagtocht met een lengte van ongeveer 45 km.

De organisatie en het verloop van die tochten zijn gelijk aan die van de middagtochten. Voor tussen de middag wordt er dan een gezamenlijke eenvoudige lunch geregeld in een gezellig, eenvoudig, maar goed verzorgd en betaalbaar restaurantje.

Een van die tochten is volledig buiten de stad, de fietsen worden dan vervoerd op een grote aanhangwagen. Dit jaar houden we voor het eerst een ‘F & G TRIPEL WEEK’. We gaan dan in één week 3 middagen fietsen met telkens een rustdag er tussen in.

De tochten beginnen half maart, de laatste is eind oktober. We houden de kosten laagdrempelig, per middagtocht betaalt men € 2,50. Een dagtocht kost tussen de € 16 en € 20, afhankelijk van het ons ontvangende restaurantje.

We geven om de 2-3 maanden een nieuwsbrief uit. Hierin kan iedereen vrijelijk informatie of nieuwtjes plaatsen en wij kunnen aanvullende informatie geven op telefoonnummer 038-851 57 00 of E-mail info@wijz.nu.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/15/organisatie-fiets-geniet/20454/