Update woningbouw Bagijneweide en Stilobadstraat

Zwolle logo gemeente TnOp 1 maart 2013 schreven wij over de woningbouw aan de Bagijneweide en de Rhijnvis Feithlaan. Inmiddels is er meer bekend over de voortgang. Begin september wordt begonnen met de grondsanering. Ontwikkelaar Kroes & Co uit Genemuiden tekent deze maand het koopcontract voor de bouw van veertien woningen. De verkoop start in september. Als 70% procent verkocht is wordt er ook daadwerkelijk begonnen.

De gemiddelde prijs bedraagt naar verwachting € 325.000, -. Deze herenhuizen zijn voorzien van twee overdekte parkeerplaatsen op souterrainniveau. Het kan zijn dat het ontwerp voor lofts op de hoek en de achterzijde van de woningen nog iets wordt aangepast.

Herenhuizen-Rhijnvis-Feithlaan-01

Herenhuizen aan de Rhijnvis Feithlaan

Iets verderop in de buurt is ontwikkelaar DLH al begonnen met de bouw van zes eengezinswoningen aan de Stilobadstraat. De openbare ruimte, voor de entree van de woningen wordt als parkachtig plein ingericht. De tuin komt ongeveer 1,5 m hoger dan het maaiveld te liggen. Dat geeft privacy en een zicht op de Nieuwe Vecht achter de woningen. Al deze woningen zijn inmiddels verkocht. Op Facebook is de bouw te volgen via: https://www.facebook.com/nieuwbouwzwollecentrum.

Stilobadstraat woningbouw

Stilobadstraat woningbouw +

Bouw Stilobadstraat

Bouw Stilobadstraat

Rhijnvis Feithlaan

De bouwgrond bij de Rhijvis Feithlaan

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/17/update-woningbouw-bagijneweide-en-stilobadstraat/20472/