Verschillende soorten vrijwilligersprijzen 2014

vrijwilligersprijs_zps0c56f7ed(1)Als vrijwilligersproject, gemeente of bedrijf kunt u zich tot 1 oktober aanstaande inschrijven voor de jaarlijks terugkerende Meer dan handen vrijwilligersprijzen.

De prijzen worden uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven, maar ook aan bedrijven en aan gemeenten. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt. Met deze prijzen worden inspirerende voorbeelden in het zonnetje gezet én waardering voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Met uw inschrijving kan uw project 5.000 euro winnen!

Uw organisatie of project wordt dan direct op de site geplaatst. U kunt zich inschrijven in verschillende categorieën:

1.    Landelijke vrijwilligersorganisaties en -projecten (*)
2.    Lokale en regionale vrijwilligersorganisaties en projecten (*)
3.    Bedrijven
4.    Gemeenten

(*) In deze categorie kunt u ook een vrijwilliger van onschatbare waarde voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. U komt deze mogelijkheid vanzelf tegen in het inschrijfformulier.

Wat zijn de vrijwilligersprijzen?
Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. De grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is bij veel mensen nog onbekend. Daarom reikt Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS op 8 december 2014 voor de vierde keer de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit.

Prijzen voor vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven, bedrijven en gemeenten
We reiken prijzen uit aan vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven maar ook aan bedrijven en aan gemeenten. In de categorieën vrijwilligersprojecten en –organisaties worden dit jaar start-ups beloond: goede ideeën of projecten die minder dan één jaar bestaan. De jury selecteert in de categorieën Landelijke vrijwilligersprojecten en –organisaties en Lokale/regionale vrijwilligersorganisaties en -projecten 2 winnaars per categorie (één voor het beste idee en één voor het beste startende project). Deze winnaars ontvangen, naast een sculptuur een geldprijs van elk €5.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

VriendenLoterij Passieprijs
Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt. Een prijs aan één persoon die van onschatbare waarde is (geweest) voor het project of het idee. De twee winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen elk een sculptuur en €500 van de VriendenLoterij.

Lees hier meer over de verschillende categorieën. Het thema van 2014 is innovatie.
Inschrijven kan tot 1 oktober 2014.

Daarnaast zijn er weer nominaties voor Vrijwilliger van het jaar
Inwoners van Overijssel kunnen (voor de zestiende keer) een vrijwilliger nomineren voor de Vrijwilligersprijs 2014, die wordt meebetaald door de provincie Overijssel. Bijna een derde van alle inwoners van de provincie doet wel iets als vrijwilliger: voor de kerk, het landschap, moskee, buurt, allochtonen of senioren.

En tot 19 september kan men iemand nomineren op www.ovp2014.nl die daarbij ‘als een voorbeeld voor anderen’ geldt. Er zijn prijzen ter waarde van 350, 650 en 1000 euro beschikbaar.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/17/verschillende-soorten-vrijwilligersprijzen-2014/20487/