Creativiteit bij Kunstige Streken

KunstigeStrekentn_zpsa87fdb65Kunstige Streken is de winkel van Fred Krol en Anne-Elise Loonstra in de Thomas á Kempisstraat 85.

 

Het stel biedt mensen die geen regulier werk kunnen krijgen, begeleiding en een zinvolle, creatieve dagbesteding; mensen die op welke manier dan ook een kans en een plekje nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de maatschappij, want dat is óók hun droom!

Anne-Elise en Fred

Anne-Elise en Fred

Mensen met een beperking, mensen die resocialiseren en mensen die om welke reden dan ook weer een doel in hun leven moeten krijgen, biedt Kunstige Streken werk. De deelnemers hebben de mogelijkheid te werken en leren binnen een huiselijke sfeer. Het uitgangspunt is dat een ieder door middel van een plan tot zijn recht komt.

Impressie van de winkel

Impressie van de winkel

Kunstige Streken wil een toevoeging bieden aan de toekomst van de deelnemers. Hierbij kan men denken aan het maken van een doelstelling en deelnemen aan de maatschappij. Iedereen heeft namelijk ongeziene talenten en dat wil Kunstige Streken bij een ieder stimuleren! Naast doorverwijzingen kunnen mensen met een indicatie of rugzakje die een dagbesteding zoeken ook gewoon zelf bij Kunstige Streken binnenlopen. Er is goed contact met de RIBW, Zwolle Actief, de Herberg en het UWV. Kunstige Streken zoekt nog steeds naar nieuwe deelnemers volgens eigenaresse Anne-Elise.

Werknemer Kunstige Streken voor de Wheeelz

Werknemer Kunstige Streken voor de Wheeelz

Kunstige Streken biedt de mogelijkheid creativiteit en betrokkenheid bij mensen optimaal tot uiting te brengen. Oude spullen en afgedankte materialen worden tot leven gebracht én er iets heel bijzonders van maken! De droom van een eigen atelier en werkplaats waarin ideeën worden verwezenlijkt met daarbij een winkel: “Kunstige Streken”. Deze droom wil ze delen samen met een bijzondere groep mensen die hierboven worden genoemd.

Werkneemster druk bezig met het beschilderen van kastje

Werkneemster druk bezig met het beschilderen van kastje

Krol en Loonstra maken zelf onder de merknaam Wheeelz krukken en tafeltjes van autobanden om zo de kosten te kunnen dekken. Als nieuwe eigenaar/eigenares kun je je eigen autobandmeubel laten maken. Daarnaast kunnen de deelnemers doen waar ze goed in zijn en wat ze graag willen doen. Ze kunnen schilderen, mozaïeken en houtbewerken. Er worden oude meubels geverfd en bekleed, van oude glazen, kopjes en borden schalen gemaakt. Deze kunt u kopen in de winkel aan de Thomas á Kempisstraat 85. De winkel is zondag en maandag gesloten, doordeweeks van 9.00 tot 17.00 uur open en zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur. Voor informatie kunt u bellen naar 038-888 88 89.

Atelier Kunstige Streken

Atelier Kunstige Streken

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/21/creativiteit-bij-kunstige-streken/20501/