Fietsen langs de Zwolse uiterwaarden om Ruimte voor de Rivier

tnuiterwaarden_zps465aae1cDe PvdA Zwolle organiseert op zondagochtend 27 juli een fietstocht langs de Zwolse uiterwaarden in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier. Plaats van vertrek is om 10.00 uur bij het Regiokantoor PvdA aan de Diezerplein 33. Voor bewoners die niet uit de Diezerpoort komen is er een mogelijkheid bij het veer aan de dijk om 11.00 uur op te stappen, die gaat richting Kampen. De fietstocht langs de Zwolse uiterwaarden duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Zwolle en de IJssel zijn nauw met elkaar verbonden. Ter hoogte van de stad worden nog steeds werkzaamheden uitgevoerd om het gebied langs de IJssel te beschermen tegen hoog water. Redenen volop om deze bijzondere ontwikkeling te bekijken. Er wordt via de dijk gefietst langs de Scheller en Oldeneler buitenwaarden, het Engelse Werk en de Vreugderijkerwaard. Er wordt letterlijk stil gestaan bij de gegraven geulen, de dijkverlegging en de natuurontwikkeling langs de IJssel. De fietstocht eindigt bij schapenhouderij De Vreugdehoeve. Burgerraadslid Herman Sieben die werkzaam is bij Staatsbosbeheer zal over het programma Ruimte voor de Rivier vertellen, maar ook over de bijzondere flora- en fauna-ontwikkeling die hierdoor tot stand komt. De fietstocht is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen langs de IJssel.

Er is eerder door de Diezerpoorter een artikel over Ruimte voor de Rivier geweest zie artikel.

Zwolseuiterwaarden_zps17f3eb88

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/22/fietsen-langs-de-zwolse-uiterwaarden-om-ruimte-voor-de-rivier/20612/