Lagere grondprijs voor bouwplan Bagijneweide

Rhijnvis FeithlaanDe gemeente Zwolle past een grondprijsverlaging toe op een project voor veertien stadswoningen aan de Rhijnvis Feithlaan/Bagijnesingel.

Er ligt een kant en klaar plan waarvoor projectontwikkelaar Kroes en Co uit Genemuiden al een bouwvergunning heeft gekregen, maar het blijkt moeilijk de woningen aan de man te brengen. Door een grondprijsverlaging toe te passen zou de verkoop alsnog van de grond kunnen komen.

‘Op basis van extern onderzoek en gesprekken met deskundigen is geconstateerd dat een verlaging van de grondprijs, vanuit marktconformiteit, redelijk is’, zo schrijft het college van B en W in een voorstel aan de raad. De prijs voor de grond – naast ArtEZ, waar voorheen ateliers van Palet en het oude zusterhuis van het Sophia ziekenhuis – was eerder vastgesteld op 1,4 miljoen euro. Hoeveel lager dit bedrag nu wordt, wil de gemeente niet zeggen vanwege ‘financiële belangen van de gemeente en de ontwikkelaar’.


Herenhuizen-Rhijnvis-Feithlaan-01

Met de veertien woningen krijgt de hoek Rhijnvis Feithlaan-Bagijneweide weer aaneengesloten bebouwing. Voor de luxe woningen was eerder een vraagprijs van 375.000 euro vastgesteld.

Meer over het bouwproject stond al eerder in vorig artikel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/22/lagere-grondprijs-voor-bouwplan-bagijneweide/20619/