Verslag sportweek Sonrise Dieze

Sonrise in Park de Hogenkamp 2014-07-17-015 BBQVan 14 tot en met 18 juli werd er in park de Hogenkamp het Sonriseproject gehouden. Een groep van 14 sporters was elke middag en avond in het park om met kinderen en jongeren uit de wijk te sporten. Zowel ’s middags als ’s avonds waren er rond de 50 kinderen, tieners, jongeren en ouders die de sporters mochten ontmoeten. In de pauze was er tijd voor een dramastukje en een getuigenis over het christelijke geloof van een van de sporters.

Op donderdag kwam er een 9-jarig meisje op een van de sporters afrennen. “Ik heb vanmorgen voor het eerst gebeden! Ik weet niet meer precies wat ik heb gezegd, maar een klein stukje weet ik nog wel; bedankt dat we mogen sporten en dat het zo gezellig is.”

“Ik vind het nog wel een beetje gek hoor, want hoe weet je nu of God er echt is? Wat voel je dan? Ik vind het leuk dat deze mensen leuke verhalen over God vertellen. En nu heb ik een tienerbijbel gekregen dus kan ik thuis ook lezen. Gister heb ik een verhaaltje over engelen gelezen. Dat zijn dode mensen die nu in de hemel zijn, toch?”

Sonrise in Park de Hogenkamp 2014-07-15-041

Eén van de moeders geeft aan weinig met het geloof te hebben. “Maar ik vind het wel mooi hoe ze hier met elkaar omgaan. Je ziet de onderlinge liefde. En je ziet ook wel eens irritaties, maar die praten ze dan blijkbaar uit of zo, want de volgende dag is het weer goed. En ik weet heus wanneer iets echt is en wanneer niet. En dit is echt. Ja, misschien heeft dat iets met God te maken, ik weet het niet. Ik vind het mooi dat ze zo leuk met onze (buurt)kinderen omgaan. Zo is het voor ons ook leuk om hier te zijn.”

“Ik wil niet dat je verdrietig bent”, een 9-jarig meisje komt donderdag na de getuigenis op een van de sporters af. “Je moet niet huilen hoor, dat vind ik echt niet leuk” Ze knuffelt haar en troost haar. “Ze zei later dat ik zo goed kon troosten en zo lief was, ja dat weet ik echt wel hoor!” Op de vraag waarom ze hier elke dag komt antwoordt ze: “Ik vind het gezellig, en er zijn veel mensen die kunstjes zoals de handstand met me willen oefenen, dat vind ik heel leuk!”

Een jongen die elke dag fanatiek staat te voetballen vertelt: “Ik vind het leuk om te voetballen, het liefst doe ik een partijtje. Maar we moeten soms ook oefeningen doen, dat vind ik eigenlijk niet zo leuk. Maar toen zei de jongen dat zelfs de mensen van het Nederlands Elftal moesten trainen, dus toen deed ik het toch maar. Die verhaaltjes in de pauze vind ik wel leuk, maar ik snap het niet altijd zo goed. Ik geloof niet in God, maar vind het wel gezellig hier, daarom kom ik.”

Sonrise in Park de Hogenkamp 2014-07-17-001

De sportweek is nu afgelopen, maar het werk in de wijk niet. De komende weken zijn we op zondag weer in het park om te sporten met de jongeren (27 juli, 3, 10, 17 augustus van 14.00 tot 16.00 uur) Daarna gaan we als Youth For Christ weer verder met de wekelijkse activiteiten. Elke woensdagmiddag en donderdag zijn we in het park met de pannakooi en dinsdagavond is er meidenclub. Voor meer informatie: yfczwolle.nl of moniek.zantinge@yfc.nl

Geschreven door Moniek Zantinge.

Een impressie van de week kunt u krijgen op de volgende fotopagina.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/22/verslag-sportweek-sonrise-dieze/20610/