Overijsselse initiatieven in actie tegen voedselverspilling

damnfoodwaste_zps3ccdc8d2Op zaterdag 20 september kunnen ruim duizend mensen tijdens Damn Food Waste genieten van een gratis lunch in het centrum van Zwolle. Deze lunch bestaat uit afgedankte producten die normaal gesproken in de afvalbak belanden. Het evenement biedt tevens een podium voor provinciale initiatieven die zich inzetten tegen voedselverspilling.

Kromme komkommers, knobbelige paprika’s en mini tomaten zijn groente die vanwege hun ‘looks’ ons bord meestal niet halen.
Maar daar komt op 20 september verandering in! Tijdens het Damn Food Waste festival kunnen ruim duizend mensen in het centrum van Zwolle genieten van een gratis DiscoSoep gemaakt van afgedankte producten.

Foto: JJ Perspectives

Foto: JJ Perspectives

Damn Food Waste vraagt aandacht voor voedselverspilling en is een plek om gezellig met zijn allen bij elkaar te komen en te strijden voor een duurzamere wereld. Tijdens de lunch draaien lokale Dj’s hun vrolijke tonen en laten verschillende initiatieven uit Overijssel zien hoe makkelijk en leuk het is om voedselverspilling te verminderen.

Overijsselse initiatieven
Naast de DiscoSoep biedt Damn Food Waste een plek voor provinciale initiatieven om aan het grote publiek te laten zien hoe zij strijden tegen voedselverspilling. Ken jij of ben jij een initiatiefnemer die van restjes groente nieuwe groente maakt? Overschotten uit tuinen aan de voedselbank doneert? Elke week een maaltijd op thuisafgehaald.nl zet? Via online platforms etenswaren ruilt? Ben jij of ken jij een initiatiefnemer uit Overijssel? Neem dan contact op met Annefloor Zuurbier van Natuur en Milieu Overijssel, zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Damn Food Waste Overijssel is een initiatief van o.a. FoodGuerrilla (OneWorld),Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Feeding the 5000/, Food Cabinet, provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

Kijk voor meer informatie op www.damnfoodwaste.com

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/24/overijsselse-initiatieven-in-actie-tegen-voedselverspilling/20646/