Theater Buitengewoon brengt theater in de wijk!

The Young Ones TnOdeon De Spiegel theaters en The Young Ones organiseren deze zomer voor de vierde keer Theater Buitengewoon. Tussen 8 en 15 augustus vinden in vijf wijken buitengewone theatermiddagen plaats waarbij kinderen in hun eigen wijk kennismaken met theater. Op deze middagen kijken de kinderen naar een voorstelling maar kunnen ze ook zelf aan het werk!

 

Dagprogramma
De theatermiddag begint met een voorstelling door de Zwolse theatergroep The Young Ones. ‘Greetje en Jeroen spelen…Alice in Wonderland’ is een prachtig sprookje. Het gaat over een broer en zus die zich vervelen omdat er nooit iets gebeurt. Daarom maakt Jeroen een droomwereld waar hij en zijn zus altijd avonturen kunnen beleven. De voorstelling is een ode aan de verbeelding. The Young Ones speelt de voorstelling ook op Theaterfestival De Parade.

Na de voorstelling worden de kinderen in groepen verdeeld en kunnen ze deelnemen aan workshops onder leiding van theaterdocenten. Er wordt gewerkt aan een presentatie die aan het einde van de dag wordt getoond aan ouders, familie en vrienden. In alle wijken begint het programma om 13.00 uur, behalve in Kamperpoort. Daar start het programma om 12.30 uur. De middag is rond 17.00 uur afgelopen.

Wanneer en hoe
Theater Buitengewoon komt dit jaar naar vijf Zwolse wijken: Zwolle – Zuid, Kamperpoort, Holtenbroek, Theater De Spiegel (voor de wijken in en rond het centrum) en Stadshagen.

Vrijdag 8 augustus, SIO Zwolle Zuid. Aanmelden tijdens Jeugdland Zwolle Zuid of bij Odeon De Spiegel theaters en aan de deur.

Maandag 11 augustus, wijkcentrum Kamperpoort. Aanmelden tijdens Jeugdland Kamperpoort.

Dinsdag 12 augustus, wijkcentrum Holtenbroek. Aanmelden kan tijdens Jeugdland Holtenbroek tussen 13.00 – 14.30 uur.

Donderdag 14 augustus, Theater De Spiegel. Aanmelden kan tijdens Jeugdland Dieze – Oost en telefonisch op 14 augustus tussen 9.30 – 12.30 bij Odeon De Spiegel theaters.

Vrijdag 15 augustus, Stadshagenfestival. Aanmelden kan via de tent op het festivalterrein en Odeon De Spiegel theaters. De locatie is de tent op het festivalterrein.

Kun je niet naar Theater Buitengewoon in je eigen wijk? Kom dan op donderdag naar Theater Buitengewoon in Theater De Spiegel!

Heb je nog vragen? Mail dan naar Daphne Brouwer d.brouwer@odeondespiegel.nl of bel: 06 270 00 440.

Zomeractiviteiten
Dit jaar biedt Odeon De Spiegel theaters in samenwerking met verschillende partners een compleet zomeraanbod in cultuur aan. Zo is er in juli de Summer School een samenwerking met RiMa-educatie en biedt R10 dit jaar een zomeratelier aan voor kinderen die niet op vakantie gaan of gewoon een leuke, creatieve middag in Zwolle willen beleven. Check op de website van RiMa-educatie en R10 wat er allemaal te doen is!

Helaas zijn we door te weinig aanmeldingen genoodzaakt de Summer School dit jaar te annuleren. De samenwerking met RiMa-educatie wordt niet stopgezet. We zijn aan het kijken of we in een volgende of andere vakantie weer een leuk project kunnen starten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/07/28/theater-buitengewoon-brengt-theater-in-de-wijk/20940/