Dieze-Oost decor van bouwwerkzaamheden!

TN web ab MPDieze-Oost bruist momenteel van de bouwwerkzaamheden. Aan de Meppelerstraatweg wordt het wegdek aangepast en bij het Simon van Slingelandtplein zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van het plein in volle gang.

Op deze maandag zijn de geluiden van de machines voor de omwonenden dan ook goed te horen!

Een bewoonster uit de Isaäc van Hoornbeekstraat staat bij de werkzaamheden aan het Simon van Slingelandtplein te kijken, ze hoopt dat de aanpassingen van het plein goed uitpakken voor kinderen, “Ik vind het jammer dat je tot voort kort af en toe sporen van honden en kattenpoep in de zandbak aantrof, ik hoop dan ook dat er door de aanpassing van het plein een betere speelomgeving voor de kinderen uit de buurt komt!” Eerder schreven wij al over de reconstructie van het plein, dat is na te lezen op: www.diezerpoorter.nl.

SVS angele

Rova medewerkers verwijderen speeltoestellen op 7 augustus 2014

SVS web ab

Het Simon van Slingelandtplein op maandag 11 augustus

Iets verderop op het plein is de uitvoerder van HD Infratechniek aan het werk. Hij is blij dat hij de aanpassingen kan doen: “Het is mooi werk om dit te doen en er komen brede banken waar bewoners op kunnen zitten en het plein krijgt een open karakter, er wordt ook een mooi plateau aangelegd en op 6 november wordt het park opgeleverd.”

Ook de Meppelerstraatweg is afgezet voor verkeer dat uit de Paulus Buysstraat komt. Ook deze weg wordt tot aan de rotonde van de Hogenkampsweg geasfalteerd. Net zoals de omgeving van het Simon van Slingelandtplein. Aannemer Schagen is hier met zwaar materieel het asfalt van de weg aan het verwijderen. Meer informatie ook op Zwolle.nl.

Web ab 2

Het asfalt wordt verwijdert aan de Meppelerstraatweg

MP eb 1

“De groenstrook wordt smaller gemaakt en de parkeervakken worden vergroot”, vertelt een buurtbewoner. De maatregelen worden genomen ook om de snelheid van de automobilisten te verminderen en inhalen tegen te gaan. Deze werkzaamheden duren tot 29 augustus.

Web AB 1

SvS web 2

SVS web 3

De oude bankjes van het Simon van Slingelandtplein

SvS web 1

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/11/dieze-oost-decor-van-bouwwerkzaamheden/21103/