Wie zorgt er voor uw plant tijdens de vakantie?

Olla_zpsda307d61Het is vaak een groot probleem wie de planten nat gaat maken in de vakantie. Gelukkig zijn er slimme oplossingen die zorgen dat planten na de vakantie niet dood worden aangetroffen.

Buren kunnen dagelijks planten en het gazon water geven tijdens uw vakantie. Zorg dat de tuinslang uit de knoop is en dat de gieter klaarstaat voor gebruik. Wie weet, maaien de buren het gras ook voor u. En gaan uw buren op vakantie, dan draaien de rollen om.

Met een Olla, dat is een ongeglazuurde kruik van poreuze, gebakken klei die goed water kan vasthouden, kunt u ook slim water aan de planten geven. Graaf hem in de border in, vervolgens geeft de Olla water af zodra de grond droog wordt. Is de grond vochtig genoeg, dan blijft het water in de kruik.

Olla

Olla

Een regenverzamelaar als de ReLeaf, vangt als gelakt aluminium blad de regen meteen op. Waarna die meteen naar de wortels van de plant stroomt. De ReLeaf is handig en decoratief in bloempotten, maar alleen handig als het de hele vakantie regent (32,40 euro).

ReLeaf

ReLeaf

Er zijn allerlei systemen die langzaam water afgeven aan de planten. Zo is de Aquasolo een systeem met een keramische kegel en een plastic fles met watergelkristallen, die water absorbeert. Als de potgrond droogt, geeft de gel het water langzaam weer af.

Aquasolo

Aquasolo

De Aqua Globe, is een waterbol van glas die geleidelijk water afgeeft. Handig is ook een speciale druppelaar. Het is ook mogelijk zelf een watergeefsysteem te maken met een ingegraven petfles.

Druppelaar

Druppelaar

Leg de druppelslang tussen de planten, stel de besproeiingscomputer (vanaf 39,99 euro) in en koppel de vochtigheidsmeter eraan. Het watergeven start en stopt automatisch.

Druppelslang met besproeiingscomputer

Druppelslang met besproeiingscomputer

De Parrot Flower Power, een draadloze sensor die via een app meldt wanneer de plant verzorging nodig heeft (49 euro).

ParrotFlowerPower_zps203c5157

In onze wijk kunt u ook terecht bij het Plantenasiel. Meer informatie vindt u op hun FaceBook pagina.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/11/wie-zorgt-er-voor-uw-plant-tijdens-de-vakantie/21108/