Woningbouw op braakliggend terrein Esdoornstraat

open-dag-de-esdoorn-02Op dit moment ligt er nog een leeg terrein naast Zorgcentrum de Esdoorn aan de Esdoornstraat. De Zonnehuisgroep IJssel-Vecht wil in 2015 samen met ontwikkelaar Slokker Vastgoed bv beginnen met het bouwen van woningen voor senioren op deze locatie.

Met de bouw van zevenendertig eenheden hopen ze een bijdrage te leveren aan het woningtekort voor ouderen in de sociale huursector.

De woningen zijn aangepast aan de eisen van de doelgroep. Zo zijn er 0-treden en is het een fijne bijkomstigheid dat de Esdoorn dichtbij is. Want als iemand behoefte heeft aan extra zorg dan zijn dienst en zorgvoorzieningen beschikbaar. Daarnaast spelen de woningen ook in op de tegenwoordige trend dat ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Braakliggend terrein Esdoornstraat per augustus 2014

Braakliggend terrein Esdoornstraat, augustus 2014

Ook komen er meer doorstromingsmogelijkheden voor andere doelgroepen binnen Diezerpoort. Jonge gezinnen bijvoorbeeld die nu op de wachtlijst staan voor een eengezinswoning, vullen de vrijkomende plaatsen vrij snel weer op. Meer informatie op de website van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/12/woningbouw-op-braakliggend-terrein-esdoornstraat/21125/