Informatiebijeenkomst voor senioren over OV-chipkaart

WijZ De Terp TnU heeft recent kunnen lezen dat het papieren bus-/treinkaartje niet meer bruikbaar is. Het papieren kaartje is vervangen door de OV-chipkaart. Hoe vraagt u deze OV-chipkaart aan, hoe werkt de OV-chipkaart en hoe gaat het reizen met het openbaar vervoer?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen organiseren de provincie Overijssel en WijZ op 12 september en 12 december 2014 informatiebijeenkomsten in Zwolle.

OV-ambassadeurs van de provincie Overijssel informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart. Wethouder van As zal het openingswoord verzorgen.


Mobiel zijn en blijven is belangrijk, als je deel wilt uitmaken van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een dagje winkelen of een bezoekje aan de kinderen. Het openbaar vervoer kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast heeft het openbaar vervoer veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden. Tegenwoordig hebben veel bussen een gelijkvloerse instap en zijn zij luxer dan voorheen.

De informatiebijeenkomst

De OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

• het reizen met de bus of trein
• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer
• de Regiotaxi

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een proefreisje. Dit houdt in dat u met een groepje op een nader te bepalen tijdstip met de bus en trein gaat reizen onder begeleiding van een OV-ambassadeur.

Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

Wanneer?
Datum: vrijdag 12 december 2014
Tijd: van 14.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: wijkcentrum de Terp, Radewijnsstraat 1, Zwolle

Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/13/informatiebijeenkomst-voor-senioren-over-ov-chipkaart/21140/