Open dag Dahliavereniging Rondom de Peperbus

Dahliavereniging_zps16284654Dahliavereniging Rondom de Peperbus stelt haar tuinen aan de Ruusbroecstraat (30 augustus) en aan de Leo Majorlaan (6 september) open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen op die dagen van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen op één van de tuinen.

Op het programma staat onder meer een kalebassenmarkt, verkoop van gehaakte vazen en rondleidingen over de tuin met informatie over dahlia’s. De open dagen zijn een mooi moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan.

De tuin aan de Leo Majorlaan is dit jaar volgens de vereniging nog mooier geworden nadat deze is meegenomen in de renovatie van de ernaast liggende kinderboerderij in Park de Wezenlanden. Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hierover informatie inwinnen bij de bestuursleden.

Wedstrijden
Alle leden telen dahlia’s op de eigen bedden. De vereniging, de gezamenlijke leden, telen allerlei soorten, ook heel bijzondere, dahlia’s op verenigingsbedden. De bloemen van de bedden van de vereniging worden in augustus gebruikt om mooie stukken voor en met bewoners van bejaardenhuizen te maken. De bloemen van de verenigingsbedden doen ook mee met landelijke dahlia wedstrijden en landelijke dahlia exposities. In het hoogseizoen bezorgt de vereniging ook wekelijks boeketten dahlia’s bij verschillende maatschappelijke organisaties, zoals het Leger des Heils, de brandweer, het Ronald McDonaldhuis en zorginstellingen.

www.dahlia-zwolle.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/13/open-dag-dahliavereniging-rondom-de-peperbus/21137/