Jeugdland Dieze bouwt buurtcamping in Larixparkje

Jeugdland Dieze 2014 TnDit jaar vond Jeugdland Dieze plaats in het Larixparkje, een mooie plek midden in Dieze-West. Het thema dit jaar was de buurtcamping, vrijwilligers en jongerenwerkers van Travers Welzijn wilden namelijk samen met de kinderen een camping opbouwen. Dat is zeker gelukt!

Jeugdland begon maandag 11 augustus met het opbouwen van de camping. Kinderen hebben in groepen samen met hun begeleiders tenten gebouwd en versierd. Ook bedachten ze een eigen groepsnaam. Na het opbouwen en versieren van alle tenten leek het parkje op een echte ‘buurtcamping’. Daarnaast waren er de hele week genoeg camping spellen aanwezig, zoals badminton.

Jeugdland Dieze 2014-08-11-17

Dinsdag stond er een survival op het programma. Kinderen legden samen met hun groepje een parcours af met verschillende spellen en hindernissen. Hiermee konden ze munten verdienen, die later in de kampwinkel konden ingeleverd worden voor iets lekkers. De munten konden de groepen verdienen door goed samen te werken. Dat hebben ze erg goed gedaan!

Jeugdland Dieze 2014-08-12-10

De vossenjacht op woensdag was een groot succes. Er stonden zes vossen verspreid door de buurt, bij elke vos moesten de groepen een opdracht doen. Ook bij deze opdrachten was samenwerken belangrijk. Bij elke opdracht kregen de kinderen iets dat ze na de vossenjacht nodig hadden, zo kregen ze bijvoorbeeld een beker, bord, mes etc. Na de vossenjacht gingen we namelijk samen eten. Kinderen konden hun eigen broodjes bakken en beleggen. Dat was smullen!

Jeugdland Dieze 2014-08-13-15

Als afsluiter kregen de kinderen op donderdag theaterworkshops in theater De Spiegel. Een mooie samenwerking tussen Odeon de Spiegel en The Young Ones. De workshops werden in groepen, verspreid over het theater, gegeven door theaterdocenten. Uiteindelijk was er een voorstelling voor ouders en buurtbewoners.

Jeugdland Dieze 2014-08-14-01

Dit was niet zomaar een voorstelling, het was tevens een rondleiding door De Spiegel. Elke groep gaf op een andere locatie in het theater een stukje van de voorstelling, het startte buiten en eindigde op de balustrade middenin het theater. De kinderen hadden veel plezier en wat een talent hebben we gezien!

Jeugdland Dieze 2014-08-14-02

“Kortom, Jeugdland de buurtcamping was een succes. Zeker vijftien buurtbewoners hebben Jeugdland mede mogelijk gemaakt, waaraan vijfenvijftig kinderen hebben deelgenomen”, aldus Sayma Kuipers.

“Wij willen alle mensen bedanken die zich hebben ingezet om Jeugdland de buurtcamping tot een succes te maken. Ook willen we graag de Albert Heijn bedanken voor het sponsoren en bedanken we Odeon de Spiegel en The Young Ones voor het aanbieden van de workshops op een prachtige locatie.”

Jeugdland Dieze 2014-08-13-52

Bekijk een impressie van deze week in onze fotoreportage Jeugdland Dieze De Buurtcamping.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/16/jeugdland-dieze-bouwt-buurtcamping-in-larixparkje/21395/