Theaterproject zoekt ouderen met passie

schouwburg odeon_TNWIJZ en tweedejaars studenten en docenten van de opleiding Artiest Drama van Deltion College gaan samenwerken op het gebied van theater. Er wordt een tijdelijke theatergroep gevormd met als doelstelling om een voorstelling te maken voor kwetsbare senioren en hun mantelzorgers.

Ouderen uit Diezerpoort zijn welkom op auditie te doen en deelname is gratis. De groep gaat NU&DAN heten.

Op woensdag 17 september is er een introductieles voor belangstellenden bij het Deltion College, Mozartlaan 5. De voorstellingen worden uiteindelijk op meerdere plekken in Zwolle opgevoerd. En de première is in januari 2015 in Theater Odeon.

Het theatergezelschap wil moeilijke thema’s rondom ouder worden, zoals eenzaamheid, ziekte en overlijden bespreekbaar maken. Verbindingen leggen tussen verschillende generaties is ook een doel.

theater-620

Ouderen met interesse moeten zestig plus zijn, theaterervaring hebben of een passie voor theater en zijn daarnaast nieuwsgierig, actief en betrokken. De repetities zijn in twee dagdelen op woensdag. Tijdens de introductieles kan iemand beslissen of het wat voor hem of haar is.

Aanmelden voor de les kan bij projectcoördinator Bart Jansen van WIJZ via b.jansen@wijz.nu, of te bellen naar WIJZ: 038 85 157 00. Meer informatie op www.wijz.nu.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/19/theaterproject-zoekt-ouderen-met-passie/21425/