Paaltjes moeten snelheid verlagen in de Javastraat

Paaltjes Javastraat TnDe gemeente Zwolle heeft deze week drie paaltjes geplaatst om het harde rijden in de Javastraat terug te dringen. De hoge snelheid van automobilisten in de Indische Buurt was altijd een punt van discussie tijdens het wijkplatform, waarin keer op keer werd gevraagd om iets te doen aan de verkeersveiligheid in de kinderrijke buurt.

Bewoners van de Borneostraat, Sumatrastraat en de Javastraat gaven steeds aan dat er voor hun deur veel te hard gereden werd. Ze waren bang voor ongelukken en vonden dat de gemeente iets moest doen tegen de hoge snelheid en het vele sluipverkeer.

In de Javastraat heeft de gemeente nu drie flexibele paaltjes voor de bloembakken geplaatst om de ‘snelheid uit de straat te halen’. De bloembakken staan daar met hetzelfde doel, maar nu is de rijweg dus nog verder versmald. Met deze voorziening moet de veiligheid van de kinderen vergroot worden.

Paaltjes Javastraat 2014-08-21-03

Als ik een bewoner vraag of hij tevreden met deze maatregel, antwoordt hij: “Het is afwachten of het werkt, we gaan het zien. Wat mij betreft had er nog wel één bij gemogen, want als je goed kijkt loopt er nog steeds een rechte lijn tussen de paaltjes door. De bedoeling was om de auto’s meer te laten slalommen, zodat men door de vele stuurbewegingen minder hard rijdt.”

Paaltjes Javastraat 2014-08-21-04Paaltjes Javastraat 2014-08-20-01

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/21/paaltjes-moeten-snelheid-verlagen-in-de-javastraat/21460/

2 reacties

    • jan on 21 augustus 2014 at 16:44

    leuke paaltjes maar dit helpt voor geen meter

    • Gerda on 21 augustus 2014 at 18:22

    Het is een idee,,maar het helpt niks,,want zoals je ziet op de foto,s,,is er 1 rechte lijn,,dus ze kunnen nog hart rijden,,ik hou mn hart vast,,en hoop dat de gemeente toch met een andere oplossing komt

Reacties zijn uitgeschakeld.