Bollebieste gaat ‘omgekeerd inzamelen’

Afvalcontainer TnEind 2014 start de Bollebieste, een buurt in de Zwolse wijk Diezerpoort, met ‘omgekeerd inzamelen’. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk afval te hergebruiken. Tuinmateriaal, glas, textiel, papier en plastic verdienen een tweede leven. Daarom moeten deze materialen gescheiden worden van het restafval.

Omgekeerd inzamelen houdt in dat plastic verpakkingen in de grijze container worden gestopt. Het restafval wat voorheen in de grijze container werd gestopt, wordt nu in de ondergrondse container gedeponeerd. Het plastic wordt elke maand aan huis opgehaald door ROVA. Aan het eind van dit jaar wordt omgekeerd inzamelen ingevoerd in de Bollebieste, eind 2016 is heel Zwolle er klaar voor.

De verandering in de afvalverzameling zal ongetwijfeld vragen met zich meebrengen. Daarom organiseren de gemeente en de ROVA dinsdag 2 september tussen 16:00 en 20:00 uur een inloopbijeenkomst in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in Dieze-West. Medewerkers van de gemeente Zwolle en de ROVA zijn die avond aanwezig om al uw vragen over omgekeerd inzamelen te beantwoorden.

Ondergrondse afvalcontainers
U brengt straks zelf het restafval naar een ondergrondse afvalcontainer in uw buurt. Als omgekeerd inzamelen van start gaat, ontvangt u van de ROVA een brief met informatie over de locatie van uw container en een pasje om hiervan gebruik te maken. Tot die tijd kunt u het restafval blijven aanbieden in de grijze container en het plastic deponeren in de verzamelcontainer bij de winkelcentra.

Afvalpunten Bollebieste web

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/08/22/bollebieste-gaat-omgekeerd-inzamelen/21470/