Kleurrijke open dag in dahliatuin Diezerpoort

Dahliadag Rondom De Peperbus TnIedereen die zich voor grote bloementuinen interesseert of in het bijzonder door Dahlia’s wordt aangetrokken had de kans om zijn of haar hart op te halen. In deze tijd van het jaar is de Dahliatuin aan de Ruusbroecstraat een zeer kleurrijke ervaring. Normaal gesproken dan, want ze oogt nu bijna uitsluitend groen; nagenoeg leeggeplukt voor de vele liefhebbers die haar zaterdag 30 augustus hebben bezocht.

“Het zag er ‘s ochtend nog zeer feestelijk uit met alle uitgestalde attributen. Vanuit onze grote zustertuin aan de Leo Majorlaan ontvingen we bovendien een zevental reuzen-emmers vol verse Dahlia’s om aan de vraag te kunnen voldoen. En dat was maar goed ook, want al voor het middaguur waren die helemaal leeg. Daarna plukten we nog talloze boeketten rechtstreeks uit de Ruusbroectuin”, vertelt Mariëtte Jansen.

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-14

Tussen 10:00 en 16:00 uur passeerden de bezoekers onze poort. Sommigen wilden het liefst in alle rust langs de bloembedden dwalen, anderen kozen voor een rondleiding, of voor het plukken van een vers boeket. Ook waren er allerhande bloemstukjes te koop en een scala van pompoenen en kalebassen. Er kon worden geraden naar het gewicht van een enorme pompoen. Wilko J. raadde bijna precies het gewicht van de pompoen die 16,35 kg woog. Als hij wil mag Wilco de pompoen hebben, maar een bos Dahlia’s ontvangt hij sowieso.

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-13

Het weer deed uitstekend z’n best. Het dreigende beeld dat de buienradar ‘s ochtends liet zien werd in het geheel niet bewaarheid. Twee minuscule buitjes druppelden enkele minuten over ons heen en verder was het aangenaam nazomerweer. De grootste vochtoverlast veroorzaakten we in de vroege ochtend zelf, toen we om beurten onder toenemende hilariteit drie bekers koffie omgooiden.

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-25

Het was een heerlijke dag, zowel voor de bezoekers als voor onszelf. Hoewel je natuurlijk allemaal je benen uit je lijf loopt en op het laatst doodmoe bent, geeft het ook zoveel voldoening dat je aan het eind van de dag echt gelukkig naar huis gaat.

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-32

Voor wie het interesseert; er is plaats voor nieuwe leden. Het is overdonderend wat we met circa vijftien leden samen kunnen bereiken in een paar maand tuinieren. Neem contact op met de Dahliavereniging Rondom De Peperbus of kom op maandag vanaf 18:30 uur zelf langs bij de Ruusbroectuin.

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-42

Bekijk alle foto’s van Cobie Uiterwijk in onze fotoreportage Dahlia-dag Rondom De Peperbus!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/01/kleurrijke-open-dag-in-dahliatuin-diezerpoort/21606/