Nestkastenroute wordt aangelegd in Dieze-Oost

ONestkasjes HVV TNp vrijdag 12 september aanstaande wordt er een nestkastenroute in Dieze Oost gerealiseerd. Dit is een initiatief van het Huis van Vriendschap in samenwerking met Avifauna Zwolle en Vogelbescherming ook Stadstuin Het Verre Oosten, Tuin van Vriendschap, Simon van Slingelandtplein ‘nieuwe stijl’ en de Mombaerstraat worden door de nestkasten met elkaar verbonden. Bij de Bazuin aan de Mombaerstraat mogen ook vijf mussenkasten onder de dakgoot gemonteerd worden.

De RIBW komt met twee werknemers en een bakfiets in actie. Jan van Dijk, Avifauna en Elise van de Veen van de Vogelbescherming, leverden het reeds op maat gemaakte materiaal, gaven advies welke en waar de nestkasten moesten gaan hangen en zette de route uit voor de organisatie.

Het Huis van Vriendschap heeft met kinderen en volwassenen de kasten in elkaar gezet en geschilderd.

Nestkasjes HVV

De subsidie om dit alles te bekostigen komt van het IJsvogelfonds en van Vogelbescherming Nederland en de Nationale Postcodeloterij. De nestkasten hebben verschillende maten voor de soorten spreeuw, mus, pimpelmees en koolmees. Er zal ook nog een wandelroute worden uitgezet met bijbehorende wetenswaardigheden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/11/nestkastenroute-wordt-aangelegd-in-dieze-oost/21762/