SIVERT HØYEM (Madrugada) komt naar Hedon

Poppodium Hedon 2014Dit optreden is op veler verzoek verplaatst naar de grote zaal waardoor er weer voldoende kaarten beschikbaar zijn! Geroemd om zijn bijzondere en diepe stem weet de Noorse zanger Sivert Høyem al jaren indruk te maken. Gloriejaren had hij met rockband Madrugada, welke helaas moest stoppen na het overlijden van gitarist Robert Burås in 2007.  

Ook solo gaat het hem vervolgens bijzonder goed voor de wind. Een vergelijking met Nick Cave is snel gemaakt, maar pin hem daar niet op vast want dan doe je de man te kort. Inmiddels is hij met “Endless Love” alweer toe aan zijn vijfde album op eigen naam en net als zijn eerdere werk stond ook deze plaat op de eerste plek van de Noorse hitlijsten. Live is Høyem een intense beleving in een donkere wereld doordrenkt met romantiek. Dit jaar is Sivert Høyem één van de smaakmakers op Into The Great Wide Open en een paar dagen later staat hij gewoon bij ons in Zwolle!

Mark Lotterman
Mark Lotterman is een singer-songwriter uit Rotterdam. Met zijn rauwe composities en intense voordracht past hij als verhalenverteller naadloos in het rijtje van Tom Waits, Leonard Cohen en Nick Cave. Hartverscheurend en doorleefd, waarbij zijn teksten zowel banaal, komisch als triest voor de dag kunnen komen. Ondertussen heeft Mark zijn vierde album gereleased en zijn de reacties overweldigend. Magazine Oor noemt Mark’s nieuwste album Year Without Summer: ‘Misschien wel het beste wat de afgelopen jaren in Nederland gemaakt is’. Rootstime.be noemt het album: ‘voor diegenen die denken dat perfectie niet bestaat – dit komt alleszins aardig in de buurt’.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/12/sivert-hoyem-madrugada-komt-naar-hedon/21779/