Beschermengelen gezocht‏ op Michaelsdag!

9324_fullimage_Binnenstad_Michael_(520,390)Jan Swagerman uit Dieze heeft een speciaal plan: “De heilige van Zwolle is Michael. Michael is de strijder tegen onrecht. Die engel staat midden op de markt, voor de Grote of St. Michaelskerk. Gelukkig zijn er nog heel wat meer beschermengelen in de stad: mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners, mensen die in allerlei projecten actief zijn enzovoorts”, aldus de heer Swagerman.

Op zaterdag 27 september vanaf 14:00 uur kunnen (aanstaande) beschermengelen hun talenten delen in hun strijd tegen onrecht. De heer Swagerman wil een doos naast de engel neerzetten waar mensen hun wensen kunnen kenbaar maken of hun kwaliteiten kunnen aanbieden. Dat wordt dus een happening bij dat beeld waar talenten elkaar kunnen inspireren in hun strijd tegen onrecht…Er is nu al één engel in Zwolle, er moet vervolg komen in de stad, er zijn er vast wel duizenden. Een filmpje van de oproep staat hieronder.

De heer Swagerman was verhalenjager voor de provincie Overijssel en werkte mee aan ‘Jij en Overijssel’, een project van persoonlijke verhalen over het leven in Overijssel.

De actie rondom Michael de engel is in samenwerking met de de Grote of St. Michaelskerk. 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/15/beschermengelen-gezocht%e2%80%8f-op-michaelsdag-2/21835/