Boom-Battle start aan Rembrandtlaan

Boombattle 1 TNZwolle is hip tegenwoordig en de binnenstad moet er mooi uit zien. Maar tegelijkertijd bezuinigt de gemeente op het groenonderhoud. En dat maakt de aanblik van de straten in de Zwolse wijken er niet mooier op. Dat was de aanleiding voor de Creatieve Coöperatie om samen met de Zwolse tuinarchitect Harry Pierik en wooncoöperatie deltaWonen de aanval in te zetten op de verwaarloosde boomspiegels, deze bestaan uit de ruimte rondom de stam van een boom, die vaak volgroeid is met allerlei onkruid. Vaak maakt het zo’n verwaarloosde indruk, dat er ook veel zwerfafval in is te vinden. Die boomspiegels moeten mooi worden, vol planten en natuurlijk onderhouden door de wijkbewoners.

De aftrap voor deze Boom-Battle, zoals de actie is genoemd, was 13 september in de Rembrandtlaan. Daar staan nog al wat bomen, zodat daar veel werk aan de winkel is. ‘Groene’ wethouder Filip van As en Harry Pierik hebben daar samen de eerste boomspiegel opgepimpt. En de vraag is: welke burgers gaan dit goede voorbeeld volgen en dan liefst in de hele gemeente. Daar komt veel werk bij, want er zijn duizenden van die plekken.

Boombattle 3

Harry Pierik en Filip van As aan het planten

Maar er staat vanuit de organisatie wel wat tegenover: want wie de mooiste boomtuin heeft wint voor de hele straat een barbecue. Dus behalve dat de stad mooier wordt, is het ook een leuke manier om je buren beter te leren kennen. De start is in ieder geval geslaagd en nu maar hopen op veel mensen die de handen uit de mouwen willen steken. En vooral jongeren, want die zijn echt gemist op deze startochtend.

Boombattle 2

Buurtbewoners samen aan het werk, de dame links is Map Renes van Groenlinks

Meer informatie op www.creatievecooperatiezwolle.nl of kijk op Facebook en Twitter.

Boombattle 4

Harry Pierik staat de pers te woord

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/15/boom-battle-start-aan-rembrandtlaan/21827/