Zwolle Ontmoet voorkomt eenzaamheid

logo Zwolle OntmoetZwolle ontmoet wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid – van 26 september tot en met 4 oktober aanstaande – en is een gezamenlijk initiatief van Driezorg en Deltion College. Ruim 25 organisaties doen dit jaar mee met de eerste editie van Zwolle Ontmoet, waaronder ook organisaties in de Diezerpoort.

De deelnemende organisaties bieden u elk een persoonlijke, laagdrempelige activiteit aan, gericht op het maken van verbinding en het leggen van contact. De eenzaamheid (deels) kan worden voorkomen of opgelost, door nieuwe relaties aan te gaan en nieuwe netwerken op te bouwen. Wethouder Nelleke Vedelaar is ambassadeur van Zwolle Ontmoet.

Wilt u deelnemen aan de georganiseerde activiteiten, dan kunt u zich daarvoor aanmelden via telefoonnummer (038) 421 84 82 (Driezorg-locatie woonzorgcentrum De Venus) of via de website van Zwolle Ontmoet www.zwolleontmoet.nl. Zwolle Ontmoet is ook te volgen op twitter via @zwolleontmoet.

Wethouder Nelleke Vedelaar houdt in het midden de poster vast

Wethouder Nelleke Vedelaar houdt in het midden de poster vast

Hieronder staan festiviteiten van Zwolle Ontmoet in de Diezerpoort:

Resto VanHarte
De Langste Eettafel van Zwolle wil Resto VanHarte maandag 29 september vanaf 17.30 uur hebben, waar iedereen aan kan schuiven en genieten van een verrukkelijk driegangendiner voor slechts € 5, -. Dieet of vegetarisch is mogelijk, daarnaast kookt Resto VanHarte altijd halal. Reserveren kan gratis via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:30 uur (50 ct/min). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met restomanager Cora Straatman via e-mail c.straatman@restovanharte.nl of bel 06-50251702. Meer artikelen over Resto VanHarte vindt u hier.

De Creatieve Coöperatie
Waterschrijver Productions wilt u dinsdag 30 september om 11.00 uur én om 14.00 uur beter leren daten. Of u nou iemand zoekt om mee koffie te drinken, een bridge-maatje of iemand om mee samen te werken, je kijkt uit naar die leuke klik. Waterschrijver Productions gaat met u op ontdekkingstocht naar die verbinding met andere mensen. U kunt leren hoe u uw eigen verhaal kunt vertellen en daarbij wordt een kort filmpje van u opgenomen. U gaat naar huis met uw eigen verhaal in beeld en woord. En misschien ook wel met een nieuwe date. Deze bijeenkomst is bij de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3. Er is daarbij een hapje en een drankje voor € 2, -. En uw gastheer en gastvrouwen zijn Gerben Hoetink, Anne van den Berg en Kirsten Notten. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen.

Girbe Buist kan dinsdag 30 september om 11.00 uuru precies zeggen wat de bomen u kunnen vertellen. Een workshop over de eeuwenoude Keltische boomkalender wordt dan gegeven. Aan de hand van deze kalender ontdekt u een nieuwe beschrijving van uw karakter. Daarnaast maakt u een boomtekening die ook een en ander over uzelf vertelt. Deze bijeenkomst is ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen.

Gooitske Zijlstra en Loes Visscher van Gooitz & Nuvoli gaan dinsdag 30 september om 13.00 uur met u onder het genot van een kop koffie creatief aan de slag. Het doel: kennis maken en kijken waar we samenwerking kunnen bewerkstelligen. Deze bijeenkomst is ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen.

iGlow Connect oprichter Paul van der Ham legt dinsdag 30 september om 13.00 uur u uit hoe u een netwerk opbouwt en hoe u dit in kunt zetten voor uw doeleinden. Deze bijeenkomst is gratis en ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen. Meer artikelen over Paul van der Ham vindt u hier.

Buro1Hoog wilt samen met u dinsdag 30 september om 13.00 uur een nieuw en direct te spelen gezelschapsspel ontwerpen onder leiding van Thijs Verster. Deze bijeenkomst is gratis en ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen.

Dev Republic gaat dinsdag 30 september om 14.00 uur u een Workshop Social Media geven. Alles wat u wilt weten over Social Media (Twitter, Facebook, YouTube, Linkedin enzovoort). Hoe u het kan gebruiken, wat u eraan heeft en hoe het werkt. De Workshop wordt gegeven door Edward Vernhout. Deze bijeenkomst is gratis en ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen.

Cook & Zopie geeft dinsdag 30 september om 16.30 uur een kookworkshop Indonesische Keuken. Dortji van Sliedregt-Roemahiewang introduceert de comeback van de ondergewaardeerde Indonesische keuken. De deelnemers mogen elk twee personen uitnodigen, die om 18.00 uur de gemaakte gerechten mogen helpen opeten. Deelname is € 5, -. Deze bijeenkomst is ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen. Meer artikelen over Cook & Zopie vindt u hier.

Fokke en Joyce Hettinga van de Stadsbrouwerij van Hettinga Bier vertelt donderdag 2 oktober vanaf 16.30 uur de geheimen van het bierbrouwen en waarom kwaliteit en passie zo belangrijk zijn voor een goed biertje. De entree bedraagt €2. Deze bijeenkomst is ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen. Meer artikelen over Stadsbrouwerij van Hettinga Bier vindt u hier.

Dinsdag 30 september en donderdag 2 oktober om 14.00 uur krijgt u van Miracle of Celebes een Workshop Restyle & Pimp je oude kleding. Neemt u een oud kledingstuk mee en ontdek hoe u weer een volledig nieuw en prachtig kledingstuk kunt maken. Dit kunt u ook met schoenen, jassen, sjaals en tassen. De workshop is van Katharina Mamahit. U moet wel zelf een kledingstuk naar de Workshop meenemen. Deze bijeenkomst is gratis en ook in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat. De workshop-locatie is moeilijk bereikbaar voor minder validen. Meer artikelen over Miracle of Celebes vindt u hier.

Meer artikelen over de Creatieve Coöperatie vindt u hier.

PEC Zwolle United
Beleef de stadionsfeer en het succes van PEC Zwolle woensdag 1 oktober om 09.30 uur in een stadiontour bij PEC Zwolle. U kunt elkaar daar ontmoeten in een dynamische omgeving. Folly van Dam (oud-speler) of Gea Uttels neemt u mee in het stadion en de historie van de club. Indien mensen een vrijwillige gift willen doen voor de goede doelen van PEC Zwolle United, dan staat daarvoor een box. De locatie is PEC Zwolle in het IJsseldeltastadion aan de Ceintuurbaan. Meer artikelen over PEC Zwolle United vindt u hier.

Leger des Heils en 50/50 Workcenter (Brasserie Bonjour)
Vanaf 15.00 uur om woensdag 1 oktober kunt u samen koken en anderen ontmoeten. Er zal een seizoensgebonden, driegangenmenu voor € 5, – klaar worden gemaakt, die u met elkaar kunt gebruiken. Het driegangenmenu is bij 50/50 Workcenter aan de Burgemeester Drijbersingel 13. Dieetwensen kunt u doorgeven bij aanmelding en de locatie is rolstoeltoegankelijk. Sietske Pierik is de organisator van deze middag. Meer artikelen over Leger des Heils vindt u hier.

Theater Gnaffel
U kunt donderdag 2 oktober rond 14.00 uur een repetitie van Theater Gnaffel bijwonen van ‘De Ingebeelde Zieke’. Deze voorstelling gaat in november naar Montreal in Canada. Daarna is er ook een nagesprek van de repetitie. Uitleg over de voorstelling krijgt u van Jolan van de Water voor € 5, – in Theater Gnaffel aan de Mimosastraat 1 in het DOAS-gebouw. Meer artikelen over Theater Gnaffel vindt u hier.

Hedon
Beursvloer Zwolle 2014, de achtste editie, wordt woensdag 1 oktober van 17.00-20.00 uur in Hedon georganiseerd. De entree is gratis en vindt plaats in Hedon. Uw maatschappelijke waarde ontdekt u op Beursvloer Zwolle, de plek waar ondernemers, burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Er wordt gehandeld in kennis, diensten en producten. De vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van bedrijven komen samen. Na de gong komen in anderhalf uur allerlei matches tot stand. Net als op de echte beurs, maar dan met gesloten beurzen en in de gedachte van wederkerigheid. De ideale match is de win-winsituatie. Meer informatie kunt u krijgen op www.beursvloerzwolle.nl. Daar kunt u zich ook meteen aanmelden! Meer artikelen over Beursvloer Zwolle vindt u hier.

Verder kunt u meer artikelen over de Week van Eenzaamheid hier lezen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/18/zwolle-ontmoet-voorkomt-eenzaamheid/21886/