Travers Welzijn verhuist naar pand Bonjour

Travers-Welzijn ugWelzijnsorganisatie Travers verhuist haar hoofdkantoor van de Koestraat naar het pand van Bonjour aan de Burgemeester Drijbersingel, naast Hedon. Het Leger des Heils verzorgde hier tot voor kort dagopvang voor daklozen. Die dagopvang is begin dit jaar gesloten. Zo schrijft de Stentor op haar website vandaag.

De andere activiteiten die het Leger des Heils hier nog aanbiedt, verhuizen later dit jaar naar het nieuwe zorgcluster, dat gevestigd wordt in een van de nieuwe studentenflats aan de Burgemeester Roelenweg. Het pand van Bonjour, een voormalig schoolgebouw, komt dan leeg te staan. Aanvankelijk was het de bedoeling hier nieuwbouw te plegen, maar waarschijnlijk wordt het gebouw als gemeentelijk monument aangewezen.

Dat staat sloop in de weg. De verhuizing van Travers naar deze plek komt zowel de gemeente als de welzijnsorganisatie goed uit. Het pand ligt pal naast Hedon, dat eveneens onderdeel is van Travers. Naast de medewerkers van het Centraal Bureau aan de Koestraat, zal ook de Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! (twee panden Assendorperstraat) en het wijkteam Travers Welzijn in Dieze (Slingelandtplein) gehuisvest worden op deze locatie aan de stadsgracht. Wanneer dit precies gebeurt is nog niet helemaal bekend. Ook de redactie van de Diezerpoorter gaat mee naar het nieuwe pand.

Het pand moet wel flink opgeknapt worden. Omdat lang onduidelijk was wat er mee zou gebeuren is er achterstallig onderhoud. Travers betaalt daar aan mee.

Winterfair Leger des Heils 2013-11-28-001

Het pand van Bonjour tijdens een Winterfair

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/19/travers-welzijn-verhuist-naar-pand-bonjour/21905/