Burenavond Wilhelmina van Sonsbeeckhuis

Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck 2013-05-18Woensdag 17 september jl. waren onder andere de buren uit de buurt van Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck uitgenodigd. Niet alleen om een kijkje te nemen in het huis, maar ook om op ludieke wijze kennis te nemen wat er zoal speelt in de wereld van de medemens met dementie.

De belangstellenden werden ontvangen met een drankje; intussen konden zij de geweldig mooi aangelegde tuin bewonderen. Het huis krijgt steeds meer sfeer, waardoor de bewoners zich meer en meer thuis voelen.


Daarna werden wij meegenomen door Marga van der Horst (acteur) naar de wereld van de dementerenden. Ook werden de bezoekers geconfronteerd met de oplopende zorg door familie zolang ouder(-s) nog thuiswonen.

Eenmaal in een omgeving als het Wilhelmina van Sonsbeeckhuis, zagen wij waar de zorg voor komt te staan. Belangrijk hierbij is geduld, persoonlijke aandacht en liefde. Dit alles werd met enige humor gebracht door Marga en haar mede speler; en zeker door het er bij betrekken van de aanwezigen. Al met al een goede manier om ook buitenstaanders te laten weten hoe de zorg gegeven wordt in o.a. het Wilhelmina van Sonsbeeckhuis.

Het geheel werd door piano en zang begeleid door twee enthousiaste, jonge mensen. Misschien nodigt dit de volgende keer meer buurtbewoners uit. De avond werd mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van de Stichting Gasthuizen uit Zwolle en IJsselheem.

 

Een enthousiaste buurtbewoner

Wilhelmina van Sonsbeeckhuis

Foto is gemaakt door iemand van Wilhelmina van Sonsbeeck.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/22/burenavond-wilhelmina-van-sonsbeeckhuis/21939/