Dieze-Oost viert Burendag en opening nieuw plein

Burendag Dieze-Oost TnNaast Burendag vieren omwonenden van het Simon van Slingelandtplein dat het heringerichte pleintje officieel wordt geopend. Bewoners in Dieze-Oost vieren 27 september dus dubbel feest.

De herinrichting van Dieze-Oost verloopt voorspoedig. “We zijn er nog niet helemaal”, aldus wijkwethouder Nelleke Vedelaar. “Maar met dit heringerichte plein zijn we een eind in de goede richting.”

Mevrouw Vedelaar opende het plein door met buurtbewoners de betonnen ‘bank’ te verfraaien met mozaïek. Een tegel of ander keramiek wordt met een hamer stuk geslagen en Amelieke van de Lavoir geeft tips over de vorm waarin je de stukjes wilt plaatsen. De mozaïekers plakken onverstoorbaar door, onder muzikale begeleiding van de band ‘The Last Train To Swolla’.

Burendag Dieze-Oost 2014-09-27-04

Amelieke van de Lavoir en Nelleke Vedelaar verpulveren het keramiek

Naast het mozaïeken met Amelieke waren er nog veel meer activiteiten. Zo organiseerde Travers Welzijn een knikkerwedstrijd en diverse activiteiten voor kinderen, die zich ook konden laten schminken. Er was aandacht voor de nieuwe tuin aan de Isaäc van Hoornbeekstraat, een kleedjesmarkt waar bewoners spulletjes konden verkopen en Alien’s Kapsalon zette veertjes in de haren van degene die dat wilde.

'The Last Train To Swolla' verzorgt de muziek

‘The Last Train To Swolla’ verzorgt de muziek

“Als ik zo terug kijk was Burendag een groot succes. Er werd door de jongens gevoetbald, het schminken was populair er was genoeg ruimte voor ontmoeting en met elkaar kunnen praten!, aldus Frank van Travers Welzijn.

Burendag Dieze-Oost 2014-09-27-16

Dat het gezellig was beaamt ook Emma van Travers Welzijn, die voor het eerst meeliep op Burendag. “Vooral het mozaïeken sloeg aan, buurtbewoners gaan hier ook de komende dagen nog mee door. En tijdens de kleedjesmarkt gaven bewoners gratis knuffels of keramiek weg.”

Burendag Dieze-Oost 2014-09-27-18

Dat het feest in Dieze-Oost nog door ging bewijst het feit dat de buren nog een vervolg Mexicaanse BBQ organiseerden bij het grasveld aan de Isaäc van Hoornbeekstraat.

Bekijk alle foto’s van deze dag in onze reportage Burendag en opening Simon van Slingelandtplein!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/29/dieze-oost-viert-burendag-en-opening-nieuw-plein/22091/