Gezonde Diezer Keukentafel

Diezer Keukentafel 2014 TnWat krijg je wanneer je een hobby-kok en enthousiaste en betrokken buurtbewoners bij elkaar brengt? Een heel gezonde Diezer keukentafel voor vijftig personen. De avond is bedacht en georganiseerd als buurtinitiatief en voor de derde keer op rij presteert Anneke de Boer het om samen met hobby-kok Marije en trouwe steun en toeverlaat Lianne, in de Diezerpoort mee te doen met de Langste Eettafel van Nederland. Dit keer koken de drie dames zelf voor hun gasten. “Maar,” vertelt een enthousiast klinkende Anneke, “er werd veel hulp spontaan aangeboden uit de doelgroep zelf.”

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid is de Diezer Keukentafel dit jaar te gast bij het Buurtontmoetingspunt van Bij Bosshardt aan de Geert Grootestraat. Anders dan voorgaande jaren zijn buurtbewoners dit keer persoonlijk uitgenodigd door maatschappelijke organisaties en betrokken buurtbewoners uit Dieze.

Anneke legt uit waarom. “We willen ervoor te zorgen dat we de echte doelgroep bereiken en deze over de drempel helpen om deel te nemen aan een sociale activiteit. Wanneer je aankondigt dat je gratis mee kunt eten komen meestal de mensen die toch al aanschuiven bij verschillende eetactiviteiten. We wilden dit keer echt de mensen die dan zo’n stap niet durven te maken een maaltijd aanbieden.”

Diezer Keukentafel 2014-09-26-12

De nieuwe aanpak zorgde helaas wel voor enige verwarring. Zo stond er op de website van de Diezerpoorter te lezen dat iedereen deel kon nemen. Dat was dit jaar echter niet het geval. Hoe die fout ontstond? Volgens Anneke is er sprake geweest van miscommunicatie. “Een medewerker van Travers heeft waarschijnlijk gedacht dat de tekst en flyer van voorgaande keren gebruikt kon worden. Maar dat is dus niet zo. Omdat alle gasten persoonlijk uitgenodigd werden, was er eigenlijk geen flyer nodig.” Anneke is al jaren actief als vrijwilliger in Dieze. Zij kan hierdoor makkelijk een aantal bewoners aandragen voor de uitnodiging, maar de drie dames worden ook gesteund  door een aantal organisaties in Dieze, namelijk: Resto vanHarte, Bij Bosshardt, Leger des Heils, SWZ en Travers Welzijn. Ook deze organisatie dragen mensen voor om uit te nodigen.

Diezer Keukentafel 2014-09-26-19

De vijftig gasten kunnen 26 september en genieten van een overheerlijke Italiaanse maar vooral gezonde maaltijd. De avond wordt omlijst door een muzikaal optreden van Talento Forza, muzikale formatie van de RIBW-groep uit Zwolle en Steenwijk. Volgens Anneke een mooi voorbeeld hoe de doelgroep ook meewerkt. “De twaalf spelers deden het fantastisch en uiteindelijk speelden ze ook nog eens veel langer, omdat iedereen graag een bepaald muziekstuk wilde laten horen. Het werd daardoor ook een heel breed repertoire. De reacties waren zeer positief.”

Diezer Keukentafel 2014-09-26-10

Bekijk een impressie van deze avond in onze fotoreportage Diezer Keukentafel!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/09/30/gezonde-diezer-keukentafel/22085/