Zwolle en Rijk gaan samenwerken om leegstand Rijkspanden te voorkomen

Zwolle logo gemeente TnBurgemeester Meijer en minister Blok (Wonen en Rijksdienst) ondertekenden donderdag in hotel De Librije afspraken om leegstand van rijkskantoren te voorkomen en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken als die vrij komen.

De Belastingdienst heeft twee grotere kantoorpanden in Zwolle (aan de Burgemeester Drijbersingel en de Van Wevelinkhovenstraat). Die zijn verouderd en liggen niet in de buurt van het station. Op z’n vroegst in 2016 zal de Belastingdienst die panden verlaten.

De gemeente Zwolle en het Rijk zullen samenwerken om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het gebied waar de kantoren nu staan. Te denken valt aan transformatie naar woningen en/of culturele bestemmingen.

De Rijksoverheid wordt kleiner; door minder ambtenaren en meer flexwerkers kan zij met minder kantoorruimte toe. Landelijk kan het Rijk vanaf 2020 elk jaar 170 miljoen euro besparen op vastgoed. Tot dat jaar is er dertig procent minder ruimte nodig.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/01/zwolle-en-rijk-gaan-samenwerken-om-leegstand-rijkspanden-te-voorkomen/22148/