Schooljeugd juicht, zweet en speelt tafeltennis

Tafeltennis scholentoernooi tnDrukte in de Albert Cuypstraat. Rondom het clubgebouw van Tafeltennis Zwolle wemelt het van de kinderen en proberen ze allemaal tegelijk hun fiets te parkeren. Gauw naar binnen, want om half twee begint het Tabel Stars toernooi. Dit toernooi voor aankomende ‘tafel sterren’ wordt ook dit jaar door de vereniging georganiseerd in samenwerking met Sportservice Zwolle. En zo te horen met succes. “Heb je gewonnen, heb je gewonnen?”, klinkt het keer op keer.

Basisschoolkinderen in de groepen 5 t/m 8 krijgen ieder jaar de mogelijkheid zich op te geven voor een kennismaking met een bepaalde sport. Voor de verenigingen een goede kans om zichzelf te promoten.

Wendy Schrijver, die haar sportcarrière een tandje lager heeft gezet, is niet te beroerd om vandaag een bardienst te draaien.

Als ervaren sporters aan de bar bij Wendy

Als ervaren sporters aan de bar bij Wendy

“Of ze veel inschrijvingen aan de promotie overhoudt? Nee, die zijn op de vingers van één hand te tellen. Maar je doet het ook voor de naamsbekendheid,” verklaart ze met een stralende glimlach.

Hal vol herrie

Hal vol herrie

Met die naamsbekendheid zit het wel goed, want de hal barst bijna uit de voegen van het enthousiaste deelnemersveld. De decibellen blazen het dak er haast af en de zwetende ‘sterren’ lijken de temperatuur naar een kookpunt te brengen. Plakkende haartjes en rode wangen illustreren de hevige opwinding net als het gejoel en gejuich dat van voor naar achter door de speelhal golft. Ervaren vaders en moeders zitten rustig langs de kant en lijken heel wat gewend te zijn. Ze wisselen de laatste nieuwtjes uit en vragen hun kroost af en toe hoe het gaat, waar hun spullen rondslingeren en allerhande praktische zaken.

Mette speelt vooral voor de gezelligheid

Mette speelt vooral voor de gezelligheid

Praktische zaken zijn aan Mette niet besteed. Zij komt voor de gezelligheid. “Ik vond het wel goed gaan,” zegt ze en knikt met haar hoofdje. “Ik pingpong niet super vaak, maar ik win ook wel eens. Ik doe eigenlijk altijd wel mee wanneer er iets met sport georganiseerd wordt. Zelf zit ik op voetbal.” De moeder van Mette bevestigd dat Mette best wel wil winnen, maar ook voor de gezelligheid gaat. Gelukkig maar, want in de laatste ronde moet het team van Mette spelen voor de zevende plek.

De finale tafel

De finale tafel

De finale op tafel één wordt uitgeknokt door teams van basisschool De Sprankel en De Vlieger. Die laatste wint uiteindelijk en Mette komt even feliciteren. Zij zit ook op De Vlieger. Aan het ‘Tabel Stars toernooi doen geen scholen uit Diezerpoort mee. Scholen krijgen van te voren een aanmeldingsformulier waarmee ze zich in kunnen schrijven voor de schoolsporttoernooien die Sportservice Zwolle organiseert. Zwolle breed zijn er een aantal scholen die aan alle toernooien deelnemen, maar het merendeel van de scholen kiest ervoor om aan een aantal toernooien deel te nemen. In Diezerpoort zitten twee scholen en zij hebben zich ingeschreven voor andere toernooien dan het Tafeltennistoernooi. Dus deze scholen zullen aan andere sporttoernooien deelnemen.

Het winnende team

Het winnende team

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/02/schooljeugd-juicht-zweet-en-speelt-tafeltennis/22242/