Dominee doet boekje open

TN Bert KoetsierOp woensdagavond 8 oktober vanaf acht uur licht studentenpredikant Bert Koetsier zijn nieuwe boek ‘Beeldend Bijbellezen’ toe in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

Deze avond is de aftrap van een serie avonden waarin Zwolse dominees aan de hand van een boek vertellen wat hun inspireert. “We willen overdragen wat ons inspireert om te geloven in deze tijd”, aldus ds. Iemke Epema van de Oosterkerk. De avonden zijn gratis toegankelijk.

Het boek ‘Beeldend Bijbellezen’ heeft als ondertitel: ‘Gesprekken met studenten beeldende kunst over geloof als verbeelding’. De illustraties in het boek zijn van designer Jesse Strikwerda die in 2013 is afgestudeerd bij ArtEZ.

Over zijn nieuwe boek zegt Koetsier, die deze maand met emiraat gaat: “Als je naar Bijbelverhalen als beelden kijkt en vraagt wat je nu eigenlijk ziet, ga je er andere dingen in zien dan je er tot nu toe in zag. Het is meer open en minder dwingend dan dat je zegt dat je al weet wat het verhaal betekent. Je komt met elkaar in gesprek. En dat is toch wat we willen?”

Illustratie: Jesse Strikwerda

Illustratie: Jesse Strikwerda

Het boek wordt uitgegeven door Artez Press en is vanaf 4 oktober voor € 14,50 verkrijgbaar bij boekhandel Westerhof. De boekhandel staat ook met een boekentafel in de Oosterkerk. Meer informatie over het volledige programma van de lezingenreeks op: www.oosterkerk.nl.

Boek Beeldende Kunst 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/05/dominee-doet-boekje-open/22268/