Consultatiebureau Vlasakkers is voortaan op maandag

Arnica van Est ugHet inloopspreekuur dat het consultatiebureau houdt op Vlasakkers 10 vindt voortaan plaats op maandag van 11.00 tot 12.00 uur. Voorheen vond dit spreekuur plaats op de donderdag. Dit spreekuur van het NJG (Netwerk Jeugd en Gezin) is bedoeld om zonder afspraak laagdrempelig binnen te lopen voor een gesprek met van Arnica van Est, jeugdverpleegkundige van GGD IJsselland.

Ouders uit Zwolle-Noord (de wijken Indische Buurt en Dieze-Oost en Dieze-West) kunnen ook terecht tijdens het spreekuur op het Straussplein, dat dinsdags wordt gehouden van 10:30 tot 12:00 uur.

Tijdens het inloopspreekuur kunnen ouders vragen stellen over de ontwikkeling, voeding en opvoeding van kinderen van 0 tot 4 jaar. Indien nodig kan de jeugdverpleegkundige baby’s wegen en naveltjes aanstippen. Vaccinaties of bijvoorbeeld een ogentest vinden alleen plaats tijdens één van de afspraken op het consultatiebureau zelf (Straussplein of Democratenlaan). De inloopspreekuren van het NJG vinden het hele schooljaar plaats, behalve in de schoolvakanties.

Arnica van Est tijdens het 'Baby weegspreekuur'

Arnica van Est tijdens het ‘Baby weegspreekuur’

Schroom niet om binnen te lopen!
Veel ouders willen het liefst iedere week weten hoeveel hun kind is gegroeid, zeker wanneer de baby nog erg jong is. Hiervoor kunnen ze terecht bij het inloopspreekuur. Ook als de (borst)-voeding niet helemaal soepel loopt. De moeder kan dan samen met de jeugdverpleegkundige kijken waaraan dat kan liggen.

Ouders bezoeken ook het spreekuur als ze net vader of moeder zijn geworden. Soms is het lastig om een nieuw ritme te vinden in het dagelijkse leven. Het kan prettig zijn om daar eens over te praten. Als de baby niet in zijn of haar eigen bed wil slapen, zichzelf wakker maakt met zwaaiende armpjes of als een kind wel heel veel huilt. De jeugdverpleegkundige kan hierover meedenken en samen met de ouders bekijken of hiervoor misschien een oplossing voor te vinden is.

Meerwaarde voor ouders
Opvoeden kan soms lastig zijn en met een paar tips kunnen ouders het weer gezellig hebben thuis, waardoor meer tijd en ruimte hebben voor zichzelf.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/06/consultatiebureau-vlasakkers-is-voortaan-op-maandag/22288/