Plukmomenten in de Dahliatuin

Dahliadag Rondom De Peperbus 2014-08-30-042De Dahliatuin aan de Ruusbroecstraat is woensdag 8 en donderdag 9 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur open. “U kunt dan nog uw laatste Dahlia’s van het jaar geheel gratis plukken. Maar u kunt eventueel iets doneren voor onze vereniging,” zegt Mariette Jansen.

“Vlak voor de totale winteropruiming van de Dahliatuin in de Ruusbroecstraat en voor het rooien van de knollen vanwege de komende kou, zijn er nog twee pluk-momenten.”

“Veel planten staan nog volop te bloeien. Er is nog een bloemenpracht van voor tot achter en van links naar rechts. Een en al kleur en fleur. Kom er van genieten nu het nog kan.”

“En wie droomt van een kleurrijke bloementuin,
en wie graag met enige regelmaat in een ruime tuin,
met de handjes in de aarde wil wroeten,
en het ook best leuk lijkt om samen met circa tien anderen,
een kwart hectare tuin te beheren en te onderhouden,
en dus wekelijks zorg aan de tuin besteedt,
en graag fleurige bloemen op de vaas heeft,
en ook graag anderen gelukkig maakt met bloemen,
en die daar dan een eigen bed vol bloemen heeft,
en desgewenst daarnaast ook wat groente kan verbouwen,
en allerhande andere bloemen kweken en grassen,
en alles steeds natuurvriendelijker,
en alles zo mensvriendelijk als maar mogelijk,” verklaart Mariette poëtisch.

“Maandag is er een vast moment om de ‘verenigingsbedden’ samen te verzorgen. Er zijn dertig maandagen in een dahliajaar als er aan de ‘verenigingsbedden’ wordt gewerkt. “Deelnemers kunnen ook tien of vijftien keer meehelpen. Op het moment zijn er vijftien leden. Door de week kunnen deze leden in een toerbeurt, een keer per twee maanden, de ‘verenigingsbedden’ water geven. Ieder lid heeft tenminste één eigen dahlia bed en is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Het is wel de bedoeling dat men de handen laat wapperen.”

Wie daar allemaal zin en aardigheid in heeft, die kan zich tegen betaling van € 20,- melden als nieuw lid voor het komend jaar. Opgeven kan bij Inge Eggens op telefoonnummer (038) 46 55 640.

“Nieuwe leden zijn van harte welkom !! In de Dahliatuin aan de Ruusbroecstraat!”

Dahlia

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/06/plukmomenten-in-de-dahliatuin/22301/