Koninklijke onderscheiding voor wijkbewoner Jan J. Meiberg

Jan J. MeibergJan J. Meiberg uit de Zwolse wijk Het Noorden ontving op zondag 5 oktober een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer.

Meiberg had al een zilveren medaille op zak voor zijn kwaliteiten op het gebied van kerkmuziek. Voor de totale inzet voor de Rooms Katholieke Kerk ontving de Zwollenaar al in 2004 de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia.

Zondagmiddag werd hij koninklijk onderscheiden voor vijftig jaar bestuurlijke en vrijwillige verdiensten voor de Rooms Katholieke Parochie en Kerk in Zwolle.

Meiberg is een halve eeuw verbonden aan het parochiekoor Onser Liver Vrowen Sengers. Bij de liturgieviering is hij cantor bij de Schola Cantorum, de zanggroep die de Gregoriaanse missen verzorgt. Mede dankzij Meiberg’s inzet is het gelegenheidskoor van de voormalige Michaelkerk en het rouw- en trouwkoor succesvol samengevoegd.

Daarbij is de decoreerde ruim veertig jaar lid geweest van het Groot Mannenkoor Zwolle. Meiberg was eveneens actief als broedermeester van de bedevaart naar het Duitse Kevelaer, hij was basiliekwachter, assisteerde bij de jaarlijkse stembeurt van het Maarschalkerweerd-orgel en bezocht zieke parochianen om de communie te brengen.

De inzet van Meijberg voor de Rooms Katholieke gemeenschap wordt van ‘van onschatbare waarde’ genoemd.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/08/koninklijke-onderscheiding-voor-wijkbewoner-jan-j-meiberg/22323/