Bijzonder muzikaal programma

Arcadia optreden tnBewoners van Arcadia krijgen vanavond naast een stampotje een smakelijk muzikaal programma voorgeschoteld. Studenten van het ArtEZ conservatorium larderen de gerechten met allerhande klassieke composities. “Eindelijk eens goede muziek,” verzucht mevrouw Mol. Ze zit zichtbaar te genieten en beweegt zelfs de voeten ritmisch mee met de klanken van de koperblazers.

De studenten hebben deze week een projectweek en werken voor het tweede jaar op rij samen met het Kameroperahuis. Medewerkster Arda van Dam legt het één en ander uit: “Vorig jaar verzorgden we mini-opera’s voor bedrijven en dit jaar worden het mini-opera’s in woonzorgcentra van Driezorg. Studenten gaan in gesprek met bewoners en op basis van een herinnering wordt er dan een mini-opera samengesteld. Dat zijn dus hele persoonlijke optredens en die zijn niet toegankelijk voor publiek. ”

Arcadia optreden Bethany

De studenten zijn vanmorgen met de projectweek begonnen en hebben voornamelijk gesprekstechnieken geoefend. Ze moeten immers met bewoners in gesprek om op zoek te gaan naar bruikbare herinneringen voor hun opera. Hierdoor is er nog niet veel tijd voor het repeteren van het programma van vanavond geweest. Pianiste Hanke  zit een beetje te zuchten in de ruimte achter het podium. “Ik word gewoon zenuwachtig.” Desondanks helpt ze haar collega studenten met hun openingszinnen. “Ik ben Juan en ik speel viool,” klinkt het met een Spaans accent.

Arcadia optreden Juan

“Ik ben Bethany en ik ga voor u zingen,” klinkt het even later bedeesd en met een Engelse tongval, maar op het moment dat Bethany begint te zingen is het opvallend stil in de zaal. Zelfs de lepels worden naast de soepkommen gelegd. Even krijgt de studente alle aandacht. Dat lukt niet bij elk optreden. De maaltijd heeft soms prioriteit en dan klinkt er bestek gekletter door het quatre-mainsspel. Maar wanneer een dame luid begint te discussiëren met een tafelgenoot, draaien andere gasten zich verontwaardigd om. Er zijn grenzen.

Arcadia optreden 4-main

Ook voor de buurt
Naast de mini-opera’s wordt er deze week gewerkt aan een koorconcert in de verschillende Driezorg locaties, ‘Het concert des levens’. Directiestudenten gaan de koren dirigeren en ook in Arcadia wordt er met een koor gestart. Bewoners, medewerkers, maar ook buurtbewoners kunnen hieraan meedoen. Wilt u meezingen? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met Micha Baksteen van Driezorg: tel. 038-4536711 of e-mail m.baksteen@driezorg.nl. Vrijdag is de dag van alle optredens, dus u heeft nog een paar dagen.

Arcadia optreden koperblazers

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/14/bijzonder-muzikaal-programma/22380/