HCO opent FOTOntdekking Zwolse Veemarkt

FOTOntdekking Veemarkt Zwolle TnMet een grote koe en strobalen bij de ingang weet je direct dat er iets bijzonders is te doen in het Historische Centrum Overijssel. Onder grote belangstelling is vrijdag de foto-expositie Veemarkt 1984 – 1987 geopend.

Onder de noemer ‘FOTOntdekkingen’ brengt het Historisch Centrum Overijssel (HCO) op wisselende locaties in de stad unieke historische foto’s van Zwolle in beeld.

Sinds vrijdag 10 oktober is in het HCO een FOTOntdekking te zien over de Zwolse Veemarkt. De foto’s in het Historisch Centrum Overijssel, gemaakt door fotograaf Gerard Kuster, geven een beeld van de markt zoals deze in het verleden was. Lange tijd was de veemarkt een begrip in en ver buiten Zwolle.

FOTOntdekking Veemarkt Zwolle 2014-10-10-114s

Ook in het stadhuis zijn foto’s te bewonderen, hier worden foto’s van de beestenmarkt geëxposeerd. De toegang van beide locaties is vrij. Het Historisch centrum Overijssel is geopend van dinsdag t/m donderdag, en op vrijdagochtend. De expositie over de Beestenmarkt in het Stadhuis is toegankelijk van maandag t/m vrijdag.

FOTOntdekking Veemarkt Zwolle 2014-10-10-89s

Bekijk ook de foto’s in onze reportage Opening FOTOntdekking Zwolse Veemarkt.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2014/10/14/hco-opent-fotontdekking-zwolse-veemarkt/22430/